torsdag 18 oktober 2012

GRÖNSAKSGRYTA MED FISKBULLAR. 4 PORT..

Är det någon mer än jag, som gillar Fiskbullar?
mmmm....sååå goott!
Det är snabb, lättlagad mat som kan få helt olika
karaktär beroende på vilken krydda eller
smaksättning Du väljer.

1 burk Fiskbullar i buljong,375g
3 morötter
3 paprikor, gul,röd å grön
2 msk olja
1 tsk salt
saft och rivet skal av 1/2 citron
1 dl vatten10-12 cocktailtomater

Så här gör DU:
SKALA morötterna och skär dem i slantar.
Ansa och strimla paprikorna.
VÄRM oljan i en gryta och fräs grönsakerna.
Tillsätt salt,citronsaft och -skal samt vatten.
Låt puttra under lock ca 5 min.
HALVERA tomaterna.
Lägg i fiskbullar och tomathalvor och
låt allt bli genomvarmt.

SMAKLIG MÅLTID! ÖNSKAR JAG ER.

RIMMAD FILE¨MED DRUVOR.4 PORT.

Att rimma kyckling är både enkelt och
väldigt gott.

600g kycklingfile
RIMLAG:
1 liter vatten
1 dl salt
1 msk dillfrön
SÅS:
1 dl gräddfil
1 dl majonnäs
75g grönmögelost
SERVERING:
Kokt ris
vindruvor

Så här gör DU:
KOKA upp samtliga ingredienser
till lagen.
Lägg i kycklingfileerna och
koka upp lagen igen.
Ta kastrullen från värmen
och låt stå 20 minuter.
SÅS:
Blanda gräddfil och majonnäs.
Smula i osten och blanda väl.
Låt vila i kylen en stund.

Gör  "skålar"av salladsblad till
riset och dekorera med halverade
vindruvor.
Jag tycker det ser lite festligare ut.

ALL LYCKA TILL!
SMAKLIG MÅLTID.

SNABBASTE LÖVBIFFEN.2 PERSONER.

Ibland är man vrålhungrig när man
kommer hem
då får inte maten ta nå'n tid.
Kanske kan Du prova detta. 10-15 minuter tar det.

200g nudlar
300g lövbiff
1 paket bacon
100g champinjoner
2 färska lökar
olja till stekning
salt o peppar
2 dl kraftig kalvbuljong
Servering. soja
Så här gör DU:

KOKAupp lättsaltat vatten i en kastrull
och koka nudlarna enl.anvisning på  paketet.
STRIMLA lövbiffen och skär baconet i bitar
(eller klipp baconet)
Skiva svampen och skär löken i kvartar.
HETTA upp lite olja i en stekpanna och
fräs lövbiffen tills den får fin färg.
Salta o peppra.
LÄGG i bacon och svamp och lök i pannan
och låt fräsa med några minuter.
HÄLL på buljongen och låt koka upp.
SERVERA med nudlarna och soja.

SMAKLIG MÅLTID!

PÄRONPAJ MED VANILJYOGHURT. 5-6 PORT.

Hej Alla!

Den här är god må Ni tro!
Lagom mogna päron i frasigt
gott pajskal mmmm....

PAJDEG:
100 g smör
1/2 dl strösocker
1/2 dl farinsocker
2 dl vetemjöl
FYLLNING:
5-6 mogna päron
3 ägg
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk strösocker
1 tsk stött kardemumma
1/2 msk färsk riven
ingefära
UGN:200 GRADER.
Så här gör DU:

HACKA samman ingredienserna
till pajdegen för hand eller i
matberedare.
Svep in degen i plastfolie och
låt vila i kylen i 30 min.
TRYCK ut degen i en pajform.
ca 24 cm i diameter.
Sätt fast en remsa av aluminiumfolie
runt degkanten och förgrädda
skalet i 7 minuter.
Ta bort folieremsan.
SKALA ,kärna ur och skiva päronen.
Täck pajskalets botten med skivorna.
Vispa samman resten av ingredienserna
till fyllningen och häll över päronen.
GRÄDDA pajen  25-30 minuter tills
äggstanningen stelnat och päronen
har fått färg.
SERVERA gärna med yoghurt smaksatt
med vaniljsocker.

JÄTTEGOTT.
LYCKA TILL!