torsdag 21 maj 2020

KALASGOD GRATÄNG MED.... 4 PORT.



                        HEJSAN !

....BANAN OCH JORDNÖTTER,
så himla gott , kan jag lova ER !
Fyll en form !  En härlig allt-i-ett- rätt är den här
krämiga rotsaksgratängen med banan och jordnötter.

HÄR ÄR RECEPTET :
2 palsternackor, 400 g
1/2 rotselleri, 200 g
1 purjolök
2 dl CREME Fraiche
3 1/2 dl mjölk
1-2 tsk curry
salt, peppar
100 g riven ost
2 bananer
100 g torr- rostade jordnötter

SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA rotfrukterna och riv dem grovt .
Rensa och skiva purjolöken fint .
Blanda rotfrukter och lök och lägg i en
ugnsfast form.
VÄRM CREME FRAICHE, mjölk och
curry i en kastrull .
Vispa till en slät sås och häll över grönsakerna.
Rör så att allt blandas.  Salta och peppra .
Strö  över ost .
UGNSBAKA 20 minuter i 200 grader tills
gratängen fått färg .
SKÄR bananerna i skivor .
Fördela dem på gratängen  och strö över
jordnötterna .
GRÄDDA i 5 - 10 minuter till .

SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !