söndag 18 januari 2009

KANELBAKADE BANANER MED HASSELNÖTTER . 4 PORT.

Efterrätter var längesen .
Här kommer en.

1/2 msk smör
4 mogna bananer
1/2 tsk kanel
1/2 tsk vaniljsocker
1 msk brun farin
1/2 dl hackade hasselnötter
2 msk pressad citron
TILL SERVERING:
1 dl Turkisk yoghurt.

Så här gör Du:
Sätt ugnen på 250 grader
Smörj en ugnssäker form
med hela mängden smör.
Skala bananerna , klyv dem på längden
och lägg i formen.
Strö över kanel, vaniljsocker,farin
hackade hasselnötter och citronsaft.
Stek mitt i ugnen ca 5 min.
tills bananerna är varma
och lite mjuka.
Servera med turkisk yoghurt
eller lätt vaniljglass .

mmm,smarrigt må Ni tro .

prova själv.

ÄPPEL- OCH MOROTSKAKA MED VANILJTOPPING . 14 BITAR.

Smaka denna goda variant.

2 dl rapsolja
2 1/2 dl strösocker
3 dl rivet äpple
2 dl rivna morötter
3 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 tsk mald kanel
1 tsk stött kardemumma
TOPPING:1 burk vaniljkesella(250 g )

Så här gör Du:
Sätt ugnen på 190 grader
Blanda olja och socker .
Vänd ner rivet äpple och morot
knäck ner äggen i smeten och vispa runt
Blanda de torra ingredienserna
och vänd ner i smeten .
Spänn fast ett bakplåtspapper i
botten på en "släpp lätt" form ,
24 cm i diameter med löstagbar kant .
Häll i smeten och grädda mitt i ugnen ca 40 min.
Låt kakan svalna och bred sedanpå vaniljkesellan .

Så himla gott till en kopp kaffe.

Lycka till !