söndag 21 oktober 2018

OSTGRATINERAD FALUKORV MED ROTFRUKTER , 4 - 6 PERS.



              HEJSAN !

Ostgratinerad falukorv  är  en  alltid  lika  god
och  uppskattad  vardags-rätt .
Här på lätt sätt med tillbehören i samma ugns-
form  . Och en klick GURKMAJONNÄS bredvid.
HÄR ÄR RECEPTET :
1 gul lök
1/2 liten kålrot
2 palsternackor
2 morötter
10 cm purjolök
2 msk rapsolja
1 falukorvsring
3 msk grov söt senap
75 g riven ost
salt
GURKMAJONNÄS :
1/2 dl CREME Fraiche
1 dl majonnäs
1 dl bostongurka
SÅ HÄR GÖR DU :

SÄTT ugnen på 200 grader. Skala rot- och grönsakerna och skär
i tunna klyftor och bitar .  Ringla olja i en ugnsform och lägg på allt.
Vänd runt och sätt in i ugnen 10 minuter .
SKÅRA falukorven med en vass kniv 2 cm djupt längs ovansidan.
Fyll med senap och strö över osten .  Lägg korven på rotfrukterna
och sätt tillbaka i  ugnen 40-45 minuter .  Ta ut formen och salta
grönsakerna .
RÖR ihop ingredienserna till GURKMAJONNÄSEN .
SERVERA korven och rotfrukterna med GURKMAJONNÄSEN
bredvid .
SMAKLIG MÅLTID !

BACONLINDAD KALKONBRÖST MED KATRINPLOMMON, 4 PERS.



                        HEJSAN !

Bacon och Katrinplommon  ger en god smakbrytning ,  mmm...himla gott !

Rätten är god att servera som den är direkt ur formen
men även tillbehör som gräddsås och pressgurka till.
HÄR ÄR RECEPTET :
2 Kalkonbröst
10 - 12 plommon - katrinplommon
1 paket bacon
20 smålökar
4 morötter
250 g vaxbönor
250 g brytbönor
3 msk rapsolja
salt å svartpeppar

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader.
Stick 5-6  centimeterlånga  snitt i kalkonbrösten .
Stoppa in ett katrinplommon i varje .
Linda baconskivor runt brösten .
SKALA  lök  och morötter.  Dela  morötterna på
längden och  vänd dem , löken och bönorna i olja .
BRED ut grönsakerna i en långpanna och lägg
sedan på kalkonbrösten .
SÄTT in i ugnen ca 55 minuter.  Ta ut plåten ,
salta och peppra . Dela  kalkonbrösten på mitten
vid servering .
Får Du inte tag på kalkonbröst  kan Du laga den
här rätten på KYCKLINGFILE'.