söndag 21 oktober 2018
OSTGRATINERAD FALUKORV MED ROTFRUKTER , 4 - 6 PERS.
HEJSAN !
Ostgratinerad falukorv är en alltid lika god
och uppskattad vardags-rätt .
Här på lätt sätt med tillbehören i samma ugns-
form . Och en klick GURKMAJONNÄS bredvid.
HÄR ÄR RECEPTET :
1 gul lök
1/2 liten kålrot
2 palsternackor
2 morötter
10 cm purjolök
2 msk rapsolja
1 falukorvsring
3 msk grov söt senap
75 g riven ost
salt
GURKMAJONNÄS :
1/2 dl CREME Fraiche
1 dl majonnäs
1 dl bostongurka
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader. Skala rot- och grönsakerna och skär
i tunna klyftor och bitar . Ringla olja i en ugnsform och lägg på allt.
Vänd runt och sätt in i ugnen 10 minuter .
SKÅRA falukorven med en vass kniv 2 cm djupt längs ovansidan.
Fyll med senap och strö över osten . Lägg korven på rotfrukterna
och sätt tillbaka i ugnen 40-45 minuter . Ta ut formen och salta
grönsakerna .
RÖR ihop ingredienserna till GURKMAJONNÄSEN .
SERVERA korven och rotfrukterna med GURKMAJONNÄSEN
bredvid .
SMAKLIG MÅLTID !
BACONLINDAD KALKONBRÖST MED KATRINPLOMMON, 4 PERS.
HEJSAN !
Bacon och Katrinplommon ger en god smakbrytning , mmm...himla gott !
Rätten är god att servera som den är direkt ur formen
men även tillbehör som gräddsås och pressgurka till.
HÄR ÄR RECEPTET :
2 Kalkonbröst
10 - 12 plommon - katrinplommon
1 paket bacon
20 smålökar
4 morötter
250 g vaxbönor
250 g brytbönor
3 msk rapsolja
salt å svartpeppar
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader.
Stick 5-6 centimeterlånga snitt i kalkonbrösten .
Stoppa in ett katrinplommon i varje .
Linda baconskivor runt brösten .
SKALA lök och morötter. Dela morötterna på
längden och vänd dem , löken och bönorna i olja .
BRED ut grönsakerna i en långpanna och lägg
sedan på kalkonbrösten .
SÄTT in i ugnen ca 55 minuter. Ta ut plåten ,
salta och peppra . Dela kalkonbrösten på mitten
vid servering .
Får Du inte tag på kalkonbröst kan Du laga den
här rätten på KYCKLINGFILE'.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)