tisdag 3 juni 2008

ÄPPLE & CITRUSDRINK 2 GLAS

Fördela 5 dl torr Äpplecider
i 2 glas.
Pressa i saften från 1 apelsin
och lägg i isbitar.
Dekorera med 1 apelsinskiva
på kanten.

Friskt o´gott, en varm sommarkväll.

MIN GODA TOSCAKAKA

2 ägg
2 dl socker knappt
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
100 g smält smör
GLASYR:
50 g smör
1/2 dl socker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
1 påse flagad mandel

Så här gör Du:
Vispa ägg o´socker tills det pöser
med el-visp.
Tillsätt mjölet, som först blandas
med bakpulvret.
Blanda även ner mjölken och sist
smält, avsvalnat smör.
Häll smeten i en väl smord och bröad form
och grädda kakan i 175 grader i ca 25 min.
Gör under tiden glasyren, genom att
lägga alla ingredienser i en liten kastrull.
Värm det hela försiktigt,men låt det inte
komma i kokning, för då kan glasyren sockra sig.
(det binder inte sig samman)
Bred ut glasyren över den knappt färdiga kakan
och grädda i ytterligare ca 10 min.
eller tills kakan fått läcker ljust brun färg.

Denna kaka slår alltid väl ut.
Vacker att titta på och underbart god.

Lycka till !

MIN, PÖSOMELETT. 1 PERSON.

2 ägg
1/2 krm salt
4 msk vatten
1/2-1msk smör till stekning

Så här gör Du:
Dela äggen i gula och vita
Häll i vatten och salt i gulorna.Vispa.
Ställ gulorna åt sidan.
Tag bunken med vitorna och
vispa med el-visp till hårt skum.
(så hårt att Du kan vända bunken upponer,
utan att vitorna glider ur)
Vänd nu ner vitorna i gulorna och
rör försiktigt ihop dessa .
Ha stekpannan värmd och klar .
Vänd ner äggasmeten i stekpannan
(det blir mycket i pannan)
Stek lite, låt omeletten glida ner på
en flat tallrik.
Lägg i en klick smör i stekpannan
och vänd tallriken upponer över pannan .
Så steker Du andra sidan också.
Lägg några ostskivor eller skinkaskivor
på ena halvan av omeletten
vik över den andra halvan.
Stjälp över till tallrik.
SERVERA med grönsaker till
som Du gillar.

jag vill gärna ha en klick jordgubbssylt
1 tsk ca.den ekologiska sylten är så god.

Himla gott !Smaaka Du också.