söndag 7 september 2014

GAMMELDAGS MUFFINS 20 ST.

Extra festliga blir de om DU glaserar
dem med florsocker utrört i lite vatten .

250 g smör
2 1/2 dl socker
1 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 rågad tsk bakpulver
1/2 dl mald sötmandel
3 st malda bittermandlar
1 1/2 dl vatten
aprikosmarmelad
GLASYR :
Florsocker utrört i lite aprikosmarmelad
UGN: 200 GRADER

Så här gör DU:
RÖR smör och socker smidigt .
Tillsätt ägg .
Blanda ströbröd , vetemjöl , bak -
pulver och mald mandel.
RÖR ner blandningen i smeten
omväxlande med vattnet .
KLICKA  ut hälften av smeten i
smorda och bröade muffinsformar.
Lägg i en klick marmelad
(1 1/2 tsk i vardera)
och fördela resterande smet över
marmeladen .
GRÄDDA  ca 15 minuter.
Låt muffinsen svalna helt om DU
vill glasera dem .
GLASYR:
RÖR  florsocker och aprikosmarmelad
(proportionerna  beror på hur lös marmeladen är)
till bredbar konsistens.
Bred glasyren över muffinsen .

LYCKA TILL !

MJUKSEGA CHOKLADKAKOR CA 30 ST.

Hej igen !

Idag är jag så gottesugen, så nu ska jag
baka dessa underbart goda kakor.

200 grader 12- 15 minuter

175 g smör
100 g mörk blockchoklad
2 ägg
2 1/2 dl socker
1/2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl hasselnötter
1 1/2 dl vetemjöl
GARNERING:
100 g mörk blockchoklad
rostade mandelspån

Så här gör DU:
SMÄLT smör och blockchoklad på svag värme .
Vispa ner äggen ett i sänder , rör sedan ner salt ,
socker hackade nötter och mjöl .
BRED ut smeten i en långpanna klädd med bak-
plåtspapper ca 20 x 30 cm .
GRÄDDA i nedre delen av ugnen  i 200 grader
12- 15 minuter .
Hacka blockchokladen och strö över den varma
kakan .
SÄTT in kakan några minuter igen så att chok -
laden smälter.
Bred chokladen över kakan och "mönstra" even-
tuellt med en gaffel innan chokladen stelnat .
SKÄR i bitar när kakan kallnat .

LYCKA TILL !