HEJSAN !
BAKA en klassisk sockerkaka, och ge den en
frisk smak av citron och sötmandel .
mm..!
RINGLAD GLASYR;
blir fint på en enkel sockerkaka .
HÄR ÄR RECEPTET :
3 ägg
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
3 dl vetemjöl - BERTE QVARN
100 g smör, smält
1 citron, rivet skal+ 1 msk saft
1/2 dl mjölk
1/2 dl sötmandel, finhackad
SÅ HÄR GÖR DU :
1) SÄTT ugnen på 180 grader .
Vispa ägg och strösocker pösigt
i en bunke .
2) BLANDA bakpulver, vaniljsocker,
salt och vetemjöl - BERTE QVARN .
Vänd ner det i äggsmeten ihop med
smör, citron, mjölk och sötmandel .
Blanda snabbt ihop allt .
3) HÄLL smeten i en smord och bröad
sockerkaksform , ca 1 1/2 liter .
4) GRÄDDA kakan längst ner i ugnen
i 35 - 40 minuter .
Känn efter med en provsticka om kakan
är klar .
Låt kakan svalna i formen innan DU
stjälper upp den på en tallrik .
5) GLASYR :
BLANDA florsocker och citronsaft,
lite i taget , till en lagom tjock glasyr.
Ringla den över kakan och strö över
finhackad sötmandel .
LYCKA TILL och TREVLIG PÅSK !