fredag 24 mars 2023

SYRLIGT MED CITRON , CITRON & MANDELKAKA . Ca 12 bitar . PÅSKKAKA .

 


                        HEJSAN !


BAKA en klassisk sockerkaka, och ge den en

frisk smak av citron och sötmandel .

mm..!

RINGLAD GLASYR;  

blir fint på en enkel sockerkaka .

HÄR ÄR RECEPTET :

3 ägg

2 dl strösocker

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1 nypa salt

3 dl vetemjöl - BERTE QVARN 

100 g smör, smält

1 citron, rivet skal+ 1 msk saft

1/2 dl mjölk

1/2 dl sötmandel, finhackad 


SÅ HÄR GÖR DU :

1)  SÄTT ugnen på 180 grader .

Vispa ägg och strösocker pösigt 

i en bunke .

2)  BLANDA bakpulver, vaniljsocker, 

salt och vetemjöl - BERTE QVARN .

Vänd ner det i äggsmeten ihop med 

smör, citron, mjölk och sötmandel .

Blanda snabbt ihop allt .

3)  HÄLL smeten i en smord och bröad 

sockerkaksform , ca 1 1/2 liter .

4)  GRÄDDA kakan längst ner i ugnen 

i 35 - 40 minuter .

Känn efter med en provsticka om kakan 

är klar .

Låt kakan svalna i formen innan DU 

stjälper upp den på en tallrik .


5)  GLASYR :
BLANDA  florsocker och citronsaft,

lite i taget ,  till en lagom tjock glasyr.

Ringla den över kakan och strö över

finhackad sötmandel .

LYCKA TILL och TREVLIG PÅSK !