måndag 19 februari 2018
MUSTIG KÖTT - & RÖDBETSGRYTA . 4 PORT.
HEJSAN !
mmm....
Någon gång kanske , när det är något speciellt !
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g rostbiff ,
2 msk kinesisk soja ,
1 hackad gul lök ,
1 msk smör/margarin ,
4 dl köttbuljong ,
1 lagerblad ,
1 morot ,
3 färska rödbetor ,
2 msk kallt vatten ,
2 tsk potatismjöl ,
1 msk rödvinsvinäger ,
salt och peppar ,
SERVERING :
Kokt potatis .
SÅ HÄR GÖR DU :
STRIMLA köttet och lägg ner det i sojan .
STEK löken i smör i en gryta .
Häll på buljong och smula ner lagerblad .
Koka upp .
Lägg ner köttet i omgångar och låt sjuda
i 15 minuter .
FINSTRIMLA morot och rödbetor och lägg
ner i grytan att koka med de sista 5 minuterna.
Blanda vatten och potatismjöl och rör ner det
i grytan .
Koka upp .
Smaka av med vinäger, salt och peppar .
SMAKLIG MÅLTID ,
och
LYCKA TILL !
POTATISSOPPA & KASSLER , 4 PORT.
HEJSAN !
Brukar Ni också ha en sopp- dag under veckan ?
Denna vecka blir det den här, t om barnen gillar den !
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g potatis ,
1 purjolök ,
1 msk smör/margarin ,
9 dl hönsbuljong ,
150 g kassler , eller falukorv ,
1 tsk salt ,
2 krm svartpeppar ,
1/2 dl finhackad persilja ,
SERVERING :
knäckebröd och rivna morötter .
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA potatisen och skär den i
mindre bitar .
Strimla purjolöken .
HETTA upp smöret i en kastrull och fräs
potatis och purjo .
Tillsätt buljongen och låt koka tills potatisen
är mjuk .
SKÄR bort fettranden på kasslern .
Skär köttet i små bitar och lägg dem i soppan.
Låt koka upp .
Smaka av med salt och peppar .
Strö över den hackade persiljan före servering.
Ha gärna knäckebröd med riven morot på till
soppan .
LYCKA TILL !
PAPRIKA MED PASTAGÖMMA, 4 PORT.
HEJSAN !
Smaka denna, ,,,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR av ett lock (låt skaftet sitta kvar)
på 4 röda paprikor .
Ta bort kärnor och hinnor .
Förväll dem i kokande 5 min.
KOKA 250 g spagetti enligt anvisning
på förpackningen .
Låt pastan rinna av och blanda i
2 dl riven ost, 2 stora finhackade tomater,
20 svarta oliver och
2 msk olivolja .
FÖRDELA pastablandningen i paprikorna
och lägg paprika- locket " på glänt" .
Om Du vill ha något mer kött, eller fisk,
ta vad Du har, annars tycker jag att det
är gott som det är .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)