måndag 19 februari 2018

MUSTIG KÖTT - & RÖDBETSGRYTA . 4 PORT.



                        HEJSAN !
mmm....
Någon  gång  kanske ,  när  det  är  något  speciellt !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
500  g  rostbiff ,
2  msk  kinesisk  soja ,
1  hackad  gul  lök ,
1  msk  smör/margarin ,
4  dl  köttbuljong ,
1  lagerblad ,
1  morot ,
3  färska  rödbetor ,
2  msk  kallt  vatten ,
2  tsk  potatismjöl ,
1  msk  rödvinsvinäger ,
salt  och  peppar ,
 SERVERING :
Kokt  potatis .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :

STRIMLA  köttet  och  lägg  ner  det  i  sojan .
STEK  löken  i  smör  i  en  gryta .
Häll  på  buljong  och  smula  ner  lagerblad .
Koka  upp .
Lägg  ner  köttet  i  omgångar  och  låt  sjuda
i  15  minuter .
FINSTRIMLA   morot  och  rödbetor  och  lägg
ner  i  grytan  att  koka  med  de  sista  5  minuterna.
Blanda  vatten  och  potatismjöl  och  rör  ner  det
i  grytan .
Koka  upp  .
Smaka  av  med  vinäger,  salt  och  peppar .

SMAKLIG MÅLTID ,
            och
LYCKA  TILL !

POTATISSOPPA & KASSLER , 4 PORT.



                      HEJSAN !

Brukar Ni  också  ha  en  sopp- dag  under  veckan ?
Denna  vecka  blir  det  den  här,  t om  barnen  gillar  den !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
500 g  potatis ,
1  purjolök ,
1  msk  smör/margarin ,
9  dl  hönsbuljong ,
150  g  kassler ,  eller  falukorv ,
1  tsk  salt ,
2  krm  svartpeppar ,
1/2  dl  finhackad  persilja ,
SERVERING :
knäckebröd  och  rivna  morötter .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SKALA  potatisen  och  skär  den  i 
mindre  bitar .
Strimla  purjolöken .
HETTA  upp  smöret  i  en  kastrull  och  fräs 
potatis  och  purjo .
Tillsätt  buljongen  och  låt  koka  tills  potatisen
är  mjuk .
SKÄR  bort  fettranden  på  kasslern .
Skär  köttet  i  små  bitar  och  lägg  dem  i  soppan.
Låt  koka  upp  .
Smaka  av  med  salt  och  peppar .
Strö  över  den  hackade  persiljan  före  servering.
Ha  gärna  knäckebröd  med  riven  morot på  till
soppan .

LYCKA  TILL !

PAPRIKA MED PASTAGÖMMA, 4 PORT.



                       HEJSAN !

Smaka denna, ,,,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :

SKÄR  av  ett  lock  (låt skaftet sitta kvar)
på  4  röda  paprikor .
Ta  bort  kärnor  och  hinnor .
Förväll  dem  i  kokande   5  min.
KOKA  250 g  spagetti  enligt  anvisning
på  förpackningen .
Låt  pastan  rinna  av  och  blanda  i 
2  dl  riven  ost,  2  stora  finhackade  tomater,
20  svarta  oliver  och
2 msk  olivolja .
FÖRDELA  pastablandningen  i  paprikorna
och  lägg  paprika- locket " på  glänt" .

Om  Du  vill  ha  något  mer  kött, eller fisk,
ta vad Du  har,  annars  tycker  jag  att  det 
är  gott   som  det  är .

LYCKA  TILL !