måndag 27 januari 2020
VECKANS GRÖNA, 4 PORT.
HEJSAN !
BROCCOLISOPPA MED RIVEN OST.
HÄR ÄR RECEPTET :
8 dl köttbuljong (blir fylligare smak)
600 g frys eller färsk broccoli
4 dl mjölk
1/2 dl vetemjöl
salt, vitpeppar
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA upp buljongen och lägg ner broccolin
och koka den 10 minuter .
Använder Du färsk broccoli, skär bort stammen
och dela broccolin i små buketter .
FINFÖRDELA broccolin med en stavmixer
direkt i kastrullen , eller häll över till en matberedare
med kniv.
När den finfördelats häll tillbaka i kastrullen.
Blanda mjölk och mjöl och vispa ner det i buljongen,
koka upp under omrörning.
Låt soppan sjuda 5 min.
Smaka av med salt och peppar .
SERVERA med ett gott bröd , riven ost och färska
basilikablad som var och en lägger i soppan .
(spara stammen från broccolin -när Du har flera gör ett gott mos)
LYCKA TILL !
SPANSK TORSK , 4 PORT.
HEJSAN !
mmm...! Det här är himla gott .
HÄR ÄR RECEPTET :
600 g TORSKFILE'
1/2 - 1 msk citrus grillkrydda
1 citron
2 msk tomat-PURE'
1 - 2 vitlöksklyftor
1/2 dl vitt vin eller vatten
UGN :175 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
LÄGG TORSKFILE'EN
i en ugnsfast form .
Krydda med citrus grillkrydda.
Blanda citronsaften, tomat- PURE'N,
pressade vitlöksklyftor och vitt vin /vatten.
Häll blandningen över fisken .
LÅT stå i ugnen i ca 15 min.
SERVERA med sallad gott bröd och kokt
pressad potatis .
SMAKLIG MÅLTID !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)