måndag 27 januari 2020

VECKANS GRÖNA, 4 PORT.



                       HEJSAN !

BROCCOLISOPPA  MED RIVEN OST.

HÄR ÄR RECEPTET :
8 dl köttbuljong (blir fylligare smak)
600 g frys eller färsk broccoli
4 dl mjölk
1/2 dl vetemjöl
salt, vitpeppar

SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA upp buljongen och lägg ner  broccolin
och koka den 10 minuter .
Använder Du färsk broccoli, skär bort stammen
och dela broccolin i små buketter .
FINFÖRDELA broccolin med en stavmixer
direkt i kastrullen ,  eller häll över till en matberedare
med kniv.
När den  finfördelats  häll tillbaka i kastrullen.
Blanda mjölk och mjöl och vispa ner det i buljongen,
koka upp under omrörning.
Låt soppan sjuda 5 min.
Smaka av med salt och peppar .
SERVERA  med ett  gott bröd ,  riven ost  och färska
basilikablad som var och en lägger i soppan .

(spara stammen från broccolin -när Du har flera gör ett gott mos)

LYCKA TILL !

SPANSK TORSK , 4 PORT.



                     HEJSAN !

mmm...!  Det här är himla gott .

HÄR ÄR RECEPTET :
600 g TORSKFILE'
1/2 - 1 msk  citrus grillkrydda
1 citron
2 msk  tomat-PURE'
1 - 2 vitlöksklyftor
1/2 dl vitt vin eller vatten
UGN :175 GRADER.

SÅ HÄR GÖR DU :
LÄGG  TORSKFILE'EN
i  en  ugnsfast  form .
Krydda  med  citrus  grillkrydda.
Blanda  citronsaften, tomat- PURE'N,
pressade vitlöksklyftor och vitt vin /vatten.
Häll  blandningen över fisken .
LÅT stå i ugnen i ca 15 min.
SERVERA med sallad gott bröd och kokt
pressad potatis .

SMAKLIG MÅLTID !