HEJSAN !
Det här var godare än jag trodde , riktigt gott.
Vi åt det till lunch .
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g fryst blad-spenat ,
3 msk smör/margarin ,
1 finhackad gul lök ,
150 g FETA OST ,
2 dl matlagningsgrädde ,
2 msk vetemjöl ,
1 förpackning FILODEG ,
salt å svartpeppar ,
TILL SERVERING :
3 dl färdigköpt tomatsås .
SÅ HÄR GÖR DU :
TINA bladspenaten och fräs den i 1 msk smör tillsammans med löken .
Skär FETAOSTEN i tärningar och rör ner i spenaten .
Vispa ihop grädde och mjöl och vänd ner i spenaten .
GE alltsammans ett rejält uppkok och dra sedan kastrullen från värmen .
Krydda med salt och svartpeppar . Smält 2 msk smör i en kastrull.
Lägg ut ett ark FILODEG på arbetsbänken.
PENSLA med smält smör och lägg på ytterligare ett ark .
DELA i 4 DELAR . Lägg 1 msk spenatröra i mitten på varje fyrkant.
Vik ihop till ett litet paket . Gör likadant med nästa ark .
Lägg paketen på en bakpappersklädd plåt och pensla med smält smör.
GRÄDDA I MITTEN AV UGNEN , 200 grader i , 15- 20 minuter eller
tills degen fått fin färg .
SERVERA paketen varma med kall tomatsås , och en skål med blandade
gröna blad .
LYCKA TILL !
onsdag 23 mars 2016
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)