lördag 2 april 2016
FIBRIGA KANELBULLAR , 32 ST .
HEJSAN !
Skolutflykt ? - hur många smörgåsar man än packar ner,
så är det ju nästan alltid bara bullarna som blir uppätna .
MEN..nu ska det bli andra bullar ...
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst ,
4 dl ljummet vatten , 37 grader ,
2 dl KESELLA ,
1 dl strösocker ,
2 dl Grahamsmjöl ,
13- 14 dl vetemjöl + lite extra till ut- baket ,
FYLLNING :
50 g smör/margarin ,
1- 2 msk kanel ,
2- 4 msk socker ,
PENSLING :
1 ägg , + 2 msk hackad mandel
+ 1 msk pärlsocker .
Så här gör DU:
LÖS upp jästen i det ljumma vattnet och blanda i KESELLA,
socker, grahamsmjöl, och så mycket vetemjöl att det blir en fast deg.
Låt den jäsa till dubbel storlek ca 30 minuter .
KAVLA ut degen till en stor platta .
Bred på fyllningen av smör , strö på kanel och socker .
Rulla ihop och skär i ca 32 bitar .
LÄGG dem i Pappers-formar och låt dem jäsa i 30 min.
Pensla med ägg , strö på mandel och pärlsocker .
GRÄDDA 7- 9 MINUTER i UGN 225 GRADER.
LYCKA TILL !
SÖTPOTATISSALLAD MED MATPUMPA 6 PERS.
HEJSAN !
Gillar NI detta ?
HÄR ÄR RECEPTET :
300 g DELIKATESSPOTATIS ,
200 g MATPUMPA ,
200 g sötpotatisar ,
200 g squash ,
2 msk olivolja ,
salt å peppar
Så här gör DU:
SÄTT ugnen på 200 grader . Dela potatisen i mindre bitar .
Skala, kärna ur och dela squashen i mindre bitar .
Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja .
STEK i ugnen i 25- 30 minuter . Salta å peppra .
LYCKA TILL !
Gillar NI detta ?
HÄR ÄR RECEPTET :
300 g DELIKATESSPOTATIS ,
200 g MATPUMPA ,
200 g sötpotatisar ,
200 g squash ,
2 msk olivolja ,
salt å peppar
Så här gör DU:
SÄTT ugnen på 200 grader . Dela potatisen i mindre bitar .
Skala, kärna ur och dela squashen i mindre bitar .
Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja .
STEK i ugnen i 25- 30 minuter . Salta å peppra .
LYCKA TILL !
VÅRLIG FLÄSKFILEWOK 1 PERSON.
HEJSAN !
Ibland blir det några skivor över ,då lägger jag dem i frysen för att
plocka fram vid ett senare tillfälle !
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g äggnudlar ,
100 g FLÄSKFILE ,
2 vårlökar ,
50 g sockerärter ,
50 g små buketter av broccoli
SÅS :
1 tsk KINESISK soja ,
1/2 vitlöksklyfta ,
1 tsk honung ,
1 tsk TOMATPURE ,
ett par msk vatten ,
salt å peppar .
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA ingredienserna till såsen .
Koka nudlarna .
SKÄR bort synligt fett från köttet och skär
i tunna skivor .
STRIMLA vårlöken .
Fräs köttet i het teflonpanna/eller värm .
Tillsätt grönsaker och fräs ytterligare
någon minut .
Tillsätt nudlar och sås och rör om tills
allt är varmt .
SMAKLIG MÅLTID !
Ibland blir det några skivor över ,då lägger jag dem i frysen för att
plocka fram vid ett senare tillfälle !
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g äggnudlar ,
100 g FLÄSKFILE ,
2 vårlökar ,
50 g sockerärter ,
50 g små buketter av broccoli
SÅS :
1 tsk KINESISK soja ,
1/2 vitlöksklyfta ,
1 tsk honung ,
1 tsk TOMATPURE ,
ett par msk vatten ,
salt å peppar .
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA ingredienserna till såsen .
Koka nudlarna .
SKÄR bort synligt fett från köttet och skär
i tunna skivor .
STRIMLA vårlöken .
Fräs köttet i het teflonpanna/eller värm .
Tillsätt grönsaker och fräs ytterligare
någon minut .
Tillsätt nudlar och sås och rör om tills
allt är varmt .
SMAKLIG MÅLTID !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)