mmm...Så gott.
1 medelstor purjolök
3 stora morötter
1 bit rotselleri
eller
2 stjälkar bladselleri
1 msk olja
1 vitlök
3 dl röda linser
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk mejram
2 tsk basilika
1 dl finklippt persilja
Så här gör DU:
Skala och skölj purjo,morötter
och selleri.
Skär allt i centimetertjocka skivor.
Värm oljan försiktigt i en
tjockbottnad kastrull.
Pressa i vitlöken och låt den
puttra sakta någon min.
Lägg i grönsakerna och
låt dem fräsa sakta.
Häll i linserna,häll i vattnet,
smula ned buljongtärningen
och örtkryddorna.
Låt allt koka sakta under lock
i cirka 10 minuter.
Rör inte mer än nödvändigt.
(Då mosar sig linserna)
Behöver DU mer vatten tillsätt det.
Smaka av.
Slösa med klippt persilja över grytan.
SMAKLIG MÅLTID!
onsdag 23 mars 2011
POTATISMOSPUDDING. 4 PORT.
Det här är lättätit, för liten som stor.
4 portioner potatismos
300 g stekrester av
nöt eller gris
2 gula lökar
1 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl buljong
salt
1 msk riven pepparrot
1-2 dl riven lagrad ost
Så här gör DU:
Gör först ett gott potatismos.
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär köttet i strimlor.
Skala och skiva löken.
Fräs kött och lök sakta
i en stekpanna.
Strö på mjöl,späd med buljong
under omrörning.
Smaka av med salt och pepparrot.
Låt såsen koka i 3 min.
Lägg potatismoset i en
ugnssäker form.
Gör en fördjupning i mitten.
Lägg i köttröran.
Strö över osten.
GRATINERA mitt i ugnen ca 10 min
eller tills osten blivit
puttrande gyllenbrun.
SERVERA med kokta grönsaker
eller en sallad
(om DU använder kallt pot.mos tar det längre tid.)
SMAKLIG MÅLTID!
4 portioner potatismos
300 g stekrester av
nöt eller gris
2 gula lökar
1 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl buljong
salt
1 msk riven pepparrot
1-2 dl riven lagrad ost
Så här gör DU:
Gör först ett gott potatismos.
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär köttet i strimlor.
Skala och skiva löken.
Fräs kött och lök sakta
i en stekpanna.
Strö på mjöl,späd med buljong
under omrörning.
Smaka av med salt och pepparrot.
Låt såsen koka i 3 min.
Lägg potatismoset i en
ugnssäker form.
Gör en fördjupning i mitten.
Lägg i köttröran.
Strö över osten.
GRATINERA mitt i ugnen ca 10 min
eller tills osten blivit
puttrande gyllenbrun.
SERVERA med kokta grönsaker
eller en sallad
(om DU använder kallt pot.mos tar det längre tid.)
SMAKLIG MÅLTID!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)