tisdag 3 mars 2020

BRITTS , ÄPPELKAKA MED KANEL OCH GLASYR, 8- 10 PERS.




                 HEJSAN !

Å..., den här är riktigt smarrig .
Denna kaka kommer från ett kafferep
som jag var på , värdinnans mamma Britt ,
stod för receptet .
HÄR ÄR RECEPTET :
6 äpplen
1/2 dl strösocker
11/2 msk kanel
1 tsk vaniljsocker
SMET :
150 g smör /margarin
2 dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl,- BERTE QVARN
1 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
GLASYR :
2 dl florsocker
2 tsk vatten

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
Skala kärna ur och dela äpplena i bitar .
Blanda bitarna med socker, kanel och
vaniljsocker och låt dra i 15 minuter .
RÖR smör och socker poröst med elvisp .
Vispa i ett ägg i taget .
Blanda mjöl och bakpulver och  rör ner i
smeten tillsammans med mjölk .
SMÖRJ en rund form med löstagbar botten,
ca 24 cm i diameter .
Häll i smeten och strö över äppelbitarna .
Tryck ner dem lätt i smeten och GRÄDDA
i nedre delen av ugnen, 40 minuter .
BLANDA florsocker och vatten och ringla
över äppelkakan .

LYCKA TILL !