HEJSAN !
EN gratinerad smörgås kan bli en hel måltid .
Lätt att göra och serveras direkt från ugnen tillsammans med kall salsa -
en smörgås som kommer bli uppskattad .... himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 paket djupfryst grön sparris , ca 200 g
4 skivor grovt lantbröd eller vitt
2 halverade vitlöksklyftor
ca 2 msk olja
1 påse 150 g grovt riven västerbottenost
eller ca 2 dl annan smakrik ost
TOMAT -OCH AVOKADOSALSA :
4 fasta tomater
1 avokado i tärningar
1 rödlök, fint hackad
1 vitlöksklyfta , fint hackad
saften av 1 lime eller 1/2 citron
2 msk finhackade korianderblad
1/2 tsk salt
SÅ HÄR GÖR DU :
BÖRJA med salsan , som blir godare av att stå och dra
en stund i kylen .
Dela tomaterna i klyftor, ta bort kärnhuset och skär köttet
i tärningar .
Blanda samman tomater, avokadotärningar, hakad rödlök
och vitlök . HÄLL på limesaft blanda ner koriander eller
persilja och salta .
STÄLL salsan kallt .
SÄTT ugnen på 225 grader .
Koka sparris enligt anvisning på förpackning.
Gnid brödskivorna med halverade vitlöksklyftor .
Pensla med olivolja och rosta dem knapriga i ugnen .
FÖRDELA sparrisen på brödskivorna .
Strö över riven ost .
Gratinera smörgåsen mitt i ugnen 5-10 min, tills osten
smält .
SERVERA BRUSCHETTAN direkt från ugnen ,
tillsammans med salsan .
LYCKA TILL !