HEJSAN !
M mmm ! KORV med ett gott mos av blomkål och potatis är lätt att tillaga .
Senapssås och råkostsallad passar bra att servera till .
Typ vitkåls- och morotssallad .
HÄR ÄR RECEPTET :
250 g Må gott lättkorv ( 7 %- 15%)
MOS :
350 g potatis
200 g blomkål
3/4 dl lättmjölk
1 krm salt
1/2 krm vitpeppar
1 msk finhackad persilja
SÅS :
1 dl laga lätt
1 msk skånsk senap
VITKÅL- OCH MOROTSSALLAD :
1 klyfta vitkål
2 skalade morötter
2 skivor ananas i egen juice
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och dela potatisen i bitar .
Skala, ansa och dela blomkålen i buketter .
Koka potatis och blomkål i lättsaltat vatten
tills de är mjuka, ca 10 minuter .
HÄLL av vattnet .
Tillsätt mjölken och låt den bli varm .
Stöt sönder blomkål och potatis med en potatisstöt
eller använd en mixerstav .
Salta och peppra . SMAKA av och tillsätt persiljan .
VISPA samman grädden och senap i en kastrull .
Låt koka upp och smaka av om det behövs mer salt .
TA bort skinnet på korven och skär den i skivor .
Lägg dem på tallrik och värm i mikron 1-2 minuter.
Eller sjud korvskivorna i en kastrull med buljong
tills de blir varma .
RIV vitkål och morot på den grova sidan på rivjärnet .
Blanda ner bitar av ananas .
SERVERA korven med mos , sås och sallad .
SMAKLIG MÅLTID !