onsdag 6 januari 2021

KORV MED BLOMKÅLS- OCH POTATISMOS , 2-3 PORT.




                                     HEJSAN !

M mmm !  KORV  med  ett  gott  mos  av  blomkål  och  potatis  är  lätt  att  tillaga .
Senapssås  och  råkostsallad  passar  bra  att  servera  till .
Typ  vitkåls-  och  morotssallad .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
250 g  Må  gott  lättkorv ( 7 %- 15%)
MOS :
350  g  potatis 
200 g  blomkål
3/4  dl  lättmjölk
1  krm salt
1/2  krm  vitpeppar
1  msk  finhackad  persilja
SÅS :
1  dl  laga  lätt
1  msk  skånsk  senap
VITKÅL- OCH  MOROTSSALLAD  :
1  klyfta  vitkål
2  skalade  morötter
2  skivor  ananas  i  egen  juice

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SKALA  och  dela  potatisen  i  bitar .
Skala,  ansa   och  dela  blomkålen i  buketter .
Koka  potatis och blomkål  i  lättsaltat  vatten
tills  de  är  mjuka, ca  10  minuter .
HÄLL  av  vattnet .
Tillsätt  mjölken  och  låt  den  bli  varm .
Stöt  sönder blomkål och potatis med  en  potatisstöt
eller  använd  en  mixerstav .
Salta  och  peppra .   SMAKA  av  och  tillsätt  persiljan .
VISPA  samman  grädden och  senap  i en  kastrull .
Låt  koka  upp och  smaka  av  om  det  behövs  mer  salt .
TA  bort  skinnet  på  korven  och  skär  den  i  skivor .
Lägg  dem  på  tallrik  och  värm  i  mikron 1-2  minuter.
Eller sjud  korvskivorna  i  en  kastrull  med  buljong
tills  de  blir  varma .
RIV  vitkål  och  morot  på den  grova  sidan  på  rivjärnet .
Blanda  ner  bitar   av  ananas .
SERVERA  korven  med  mos ,  sås  och  sallad .

SMAKLIG  MÅLTID !