torsdag 21 januari 2021

FLUFFIGA BANAN-MUFFINS, 16 ST.




                                     HEJSAN  !


mmm... Jätte gott !
Använd gärna  en  muffinsplåt  för  att  få
extra  höga  och  fina  muffins .

HÄR ÄR RECEPTET :
6 1/2  dl  vetemjöl
2 1/2  tsk  bakpulver
1/2  tsk  salt
3  ägg2  dl  mjölk, 3%
3  dl  strösocker
2  tsk  kanel
150  g  mjukt  smör/margarin
2  bananer

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SÄTT  ugnen  på  175  grader .
BLANDA  vetemjöl, bakpulver  och  salt  i  en  bunke.
TILLSÄTT  ägg,  mjölk,  socker,  kanel och mjukt smör .
Vispa  ihop  till  en  jämn  smet .
SKIVA bananerna  och rör ner dem försiktigt i smeten .
Fördela i muffinsformar  på en ugnsplåt .
GRÄDDA i varm ugn i 25 -30 minuter .

LYCKA TILL !

RÖDBETSBIFFAR MED FETAOST OCH QUINOA, 15 ST.




                                                HEJSAN  !

mmm...Det  här är himla gott !
Du kan ha  det som ensamrätt med en klick yoghurt,
eller som tillbehör till  pressad potatis är det smaskens,
och  en klick  yoghurt och salladslök till .

HÄR ÄR RECEPTET :
350 g rivna rödbetor
75 g fetaost
2 salladslökar
400 g kokt QUINOA 
1 msk spiskummin
3 ägg
1 dl potatismjöl
1 tsk salt
1/2 krm svartpeppar
olivolja till stekning
TILL SERVERING :
yoghurt
klippt sallads-vårlök 

SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA  och  grov-riv  rödbetorna .
Smula  fetaosten grovt  och  skölj 
och strimla  salladslöken .
BLANDA alla  ingredienserna väl
i en  bunke  och  forma  15 stycken 
biffar  av  smeten .
HETTA  upp  olivolja  på  svag  värme
i  en  stekpanna  och  stek  biffarna 
varsamt  4 -5  minuter  på  varje  sida .
SERVERA  med en klick  yoghurt 
och  lite  salladslök .

SMAKLIG  MÅLTID !