tisdag 7 mars 2017
ELIN-MARIAS ÄPPLEKAKA .
HEJSAN !
Receptet till den här saftiga äpplekakan
är hämtat ur mormors receptbok år 1943.
Varsågoda !
2 ägg,
2 ½ dl strösocker,
125 g smör,
1 dl mjölk,
3 dl vetemjöl,
2 tsk bakpulver,
2 äpplen, i klyftor,
strösocker,
malen kanel,
UGN : 175 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA ägg och socker pösigt.
Smält smöret och häll i mjölken .
Låt det koka upp .
HÄLL mjölkblandningen i äggsmeten
under kraftig vispning .
Rör sedan i mjöl utblandat med bakpulver.
HÄLL smeten i en smord och bröad form
ca 24 cm i diameter.
TÄCK kakan med äppleskivor och strö över
lite kanel och strösocker .
GRÄDDA kakan i mitten av ugnen ca 20 min.
SERVERA med vispgrädde, gärna smaksatt med
lite kardemumma .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)