tisdag 7 mars 2017

ELIN-MARIAS ÄPPLEKAKA .




               HEJSAN !

Receptet till den här saftiga äpplekakan
är hämtat ur mormors receptbok  år  1943.
Varsågoda  !
2 ägg,
2 ½ dl strösocker,
125 g smör,
1 dl mjölk,
3 dl vetemjöl,
2 tsk  bakpulver,
2 äpplen, i klyftor,
strösocker,
malen kanel,
UGN :  175 GRADER.

SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA  ägg och socker pösigt.
Smält  smöret och häll i mjölken .
Låt det koka upp .
HÄLL mjölkblandningen i äggsmeten
under kraftig vispning .
Rör  sedan i mjöl utblandat med bakpulver.
HÄLL smeten i en smord och bröad form
ca 24 cm i diameter.
TÄCK  kakan med äppleskivor och strö över
lite kanel och strösocker .
GRÄDDA  kakan i mitten av ugnen ca 20 min.

SERVERA med vispgrädde, gärna smaksatt med
lite kardemumma .

LYCKA TILL !