HEJSAN !
CITRONKAKAN ser fin ut om DU bakar den
i rund form utan hål och siktar lite florsocker över .
KAKAN är saftig och mmm... !
HÄR ÄR RECEPTET :
200 g smör/ margarin
2 dl strösocker
4 ägg
1 citron
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER.
SMÖRJ och bröa en rund form ,
rymd ca 1 1/2 liter .
RÖR fett och socker vitt och poröst .
Tillsätt ett ägg i taget och rör väl mellan varje .
BORSTA citronen i varmt vatten och riv av
det gula skalet . PRESSA ur saften .
Blanda ner skal och saft i smeten .
SIKTA ner vetemjölet med bakpulvret och rör
samman allt till en jämn smet . HÄLL den i formen .
GRÄDDA på galler i nedre delen av ugnen , ca 45 min.
Pröva med en sticka att kakan är torr .
LÅT kakan svalna lite i formen innan den stjälps upp
på galler för att kallna .
SIKTA lite florsocker över kakan vid servering .
LYCKA TILL !