onsdag 10 juni 2015

MAUDS CRABFISHPAJ 4 PERSONER.

Hej  igen !

Den här pajen gjorde jag ,  när vi skulle arbeta
helg på sjukhuset  .

PAJDEG:
12 msk vetemjöl
8 tsk smör /margarin
4 msk lättfil

FYLLNING:
200 g  KRABFISH
100 g skalade räkor
1 purjolök
3 tomater
3 små ägg
2 dl lättmjölk
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
25 g riven ost
finklippt dill

Så här gör DU:
HACKA ingredienserna till pajdegen.
Tryck ihop till en deg och klä en pajform
med degen.
NAGGA botten med en gaffel.

FÖRGRÄDDA  pajskalet  i 200 grader  10 minuter.
Har Du mixer gör Du naturligtvis pajdegen i den.

VISPA ägg, mjölk, salt och  peppar .
Skär tomaterna i klyftor och strimla purjolöken.
Lägg tomater , purjolök, CRABFISH  och  räkor
i pajskalet och häll  äggblandningen över.

 TOPPA  med  riven ost .
GRÄDDA  i 200 grader  20 - 25 minuter
tills äggblandningen stelnat  och pajen fått fin färg .
STRÖ  lite dill över och servera med tomatsallad .

När allt lugnat sig på avd. - satte vi 4 oss ner för att äta
- samtidigt som vi svarade på ringningar.

LYCKA TILL !

KIWITÅRTA ...

Hej igen !

...En fröjd för både öga och gom är Barbros  tårta
med härlig mandelbotten med vispgrädde ,
krönt av kiwi , som sprudlar av vitaminer.

5 ägg vitor
100 g mandel
2 dl socker

FYLLNING:
3 dl vispgrädde
ca 3 stycken  kiwifrukter
frysta  hallon eller jordgubbar

Så här gör DU:
SÄTT ugnen på  175 grader.
Mal mandeln -  men inte i  mixer,
då blir smeten för lös .
Vispa äggvitorna hårt .
BLANDA socker och mandel och
rör försiktigt ner det i de styva äggvitorna.
Bred ut i en cirkel , ca 22 - 25 cm i diameter
på  bakplåtspapper.
GRÄDDA  CA 20 MIN.
Låt tårtbottnen kallna.
Vispa grädden.
Skala och skiva kiwifrukterna.
Bred ut grädden över tårtbottnen och
täck med kiwiskivor .

DEKORERA :
MED TINADE HALLON  ELLER JORDGUBBAR .

Tårtbottnen kan göras i förväg , men garneringen
ska göras strax före serveringen.

Nu kan kalaset börja !
LYCKA TILL !