Hej igen !
Den här pajen gjorde jag , när vi skulle arbeta
helg på sjukhuset .
PAJDEG:
12 msk vetemjöl
8 tsk smör /margarin
4 msk lättfil
FYLLNING:
200 g KRABFISH
100 g skalade räkor
1 purjolök
3 tomater
3 små ägg
2 dl lättmjölk
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
25 g riven ost
finklippt dill
Så här gör DU:
HACKA ingredienserna till pajdegen.
Tryck ihop till en deg och klä en pajform
med degen.
NAGGA botten med en gaffel.
FÖRGRÄDDA pajskalet i 200 grader 10 minuter.
Har Du mixer gör Du naturligtvis pajdegen i den.
VISPA ägg, mjölk, salt och peppar .
Skär tomaterna i klyftor och strimla purjolöken.
Lägg tomater , purjolök, CRABFISH och räkor
i pajskalet och häll äggblandningen över.
TOPPA med riven ost .
GRÄDDA i 200 grader 20 - 25 minuter
tills äggblandningen stelnat och pajen fått fin färg .
STRÖ lite dill över och servera med tomatsallad .
När allt lugnat sig på avd. - satte vi 4 oss ner för att äta
- samtidigt som vi svarade på ringningar.
LYCKA TILL !
onsdag 10 juni 2015
KIWITÅRTA ...
Hej igen !
...En fröjd för både öga och gom är Barbros tårta
med härlig mandelbotten med vispgrädde ,
krönt av kiwi , som sprudlar av vitaminer.
5 ägg vitor
100 g mandel
2 dl socker
FYLLNING:
3 dl vispgrädde
ca 3 stycken kiwifrukter
frysta hallon eller jordgubbar
Så här gör DU:
SÄTT ugnen på 175 grader.
Mal mandeln - men inte i mixer,
då blir smeten för lös .
Vispa äggvitorna hårt .
BLANDA socker och mandel och
rör försiktigt ner det i de styva äggvitorna.
Bred ut i en cirkel , ca 22 - 25 cm i diameter
på bakplåtspapper.
GRÄDDA CA 20 MIN.
Låt tårtbottnen kallna.
Vispa grädden.
Skala och skiva kiwifrukterna.
Bred ut grädden över tårtbottnen och
täck med kiwiskivor .
DEKORERA :
MED TINADE HALLON ELLER JORDGUBBAR .
Tårtbottnen kan göras i förväg , men garneringen
ska göras strax före serveringen.
Nu kan kalaset börja !
LYCKA TILL !
...En fröjd för både öga och gom är Barbros tårta
med härlig mandelbotten med vispgrädde ,
krönt av kiwi , som sprudlar av vitaminer.
5 ägg vitor
100 g mandel
2 dl socker
FYLLNING:
3 dl vispgrädde
ca 3 stycken kiwifrukter
frysta hallon eller jordgubbar
Så här gör DU:
SÄTT ugnen på 175 grader.
Mal mandeln - men inte i mixer,
då blir smeten för lös .
Vispa äggvitorna hårt .
BLANDA socker och mandel och
rör försiktigt ner det i de styva äggvitorna.
Bred ut i en cirkel , ca 22 - 25 cm i diameter
på bakplåtspapper.
GRÄDDA CA 20 MIN.
Låt tårtbottnen kallna.
Vispa grädden.
Skala och skiva kiwifrukterna.
Bred ut grädden över tårtbottnen och
täck med kiwiskivor .
DEKORERA :
MED TINADE HALLON ELLER JORDGUBBAR .
Tårtbottnen kan göras i förväg , men garneringen
ska göras strax före serveringen.
Nu kan kalaset börja !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)