fredag 21 april 2017

RÖDBETSFRALLOR 16 ST.


             HEJSAN !

De här är lika goda till frukosten som
till kvällsmaten !

HÄR ÄR RECEPTET :
1 medelstor rödbeta,
50 g smör,
6 dl mjölk,
50 g jäst,
1 msk salt,
13 dl vetemjöl,
DESSUTOM BEHÖVS:
mjölk till pensling,

SÅ HÄR GÖR DU :

SKALA och fin- riv rödbetan.
Smält smöret och blanda med mjölken i en bunke.
Lös jästen i vätskan .
Rör i RÖDBETSRIV, salt och mjöl.
Blanda  till en jämn deg och låt jäsa övertäckt i 1 tim.
STJÄLP  ut  degen  på mjölat  bakbord  och  dela  i 16 bitar.
FORMA till bullar  och  lägg  på  bakpappersklädd plåt.
Låt jäsa i 30 minuter.
VÄRM  ugnen  till  225  grader.
Pensla bullarna  med  mjölk eller vatten och grädda i 15 min.
LÅT  bullarna  svalna  på  galler  under  bakduk .

LYCKA  TILL !