fredag 21 april 2017
RÖDBETSFRALLOR 16 ST.
HEJSAN !
De här är lika goda till frukosten som
till kvällsmaten !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 medelstor rödbeta,
50 g smör,
6 dl mjölk,
50 g jäst,
1 msk salt,
13 dl vetemjöl,
DESSUTOM BEHÖVS:
mjölk till pensling,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och fin- riv rödbetan.
Smält smöret och blanda med mjölken i en bunke.
Lös jästen i vätskan .
Rör i RÖDBETSRIV, salt och mjöl.
Blanda till en jämn deg och låt jäsa övertäckt i 1 tim.
STJÄLP ut degen på mjölat bakbord och dela i 16 bitar.
FORMA till bullar och lägg på bakpappersklädd plåt.
Låt jäsa i 30 minuter.
VÄRM ugnen till 225 grader.
Pensla bullarna med mjölk eller vatten och grädda i 15 min.
LÅT bullarna svalna på galler under bakduk .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)