söndag 5 juni 2016
KASSLER PÅ GRÖNSAKSBÄDD 4 PERS.
HEJSAN !
KASSLER är alltid käckt att ha hemma, det finns
många varianter att laga, -här är en av dem.
Det här behöver DU :
600 g kassler i skivor ,
olja till stekning ,
2 morötter ,
1 persiljerot ,
150 g sockerärter ,
5 salladslökar ,
2 dl hönsbuljong ,
2 dl grädde ,
majsstärkelse (vid behov )
1/2 tsk fransk ljus senap ,
salt å peppar .
SERVERING :
Kokt potatis och riven pepparrot .
Så här gör DU :
ANSA grönsakerna och skär i mindre bitar .
LÄGG morötter och persiljerot i en kastrull ,
tillsätt buljong och grädde .
Koka rotfrukterna mjuka, tillsätt sockerärter
och salladslökar och låt dem koka i 2- 3 minuter.
Red eventuellt med lite majsstärkelse utrört i
vatten . Smaka av med senap salt å peppar .
HETTA upp lite olja i en stekpanna och stek
kasslerskivorna ca 1 minut på varje sida .
SERVERA Kasslern med grönsakerna.
LÄGG:FÖRST grönsakerna på tallrik , kasslern ovanpå
och kokt potatis och riven pepparrot därtill .
SMAKLIG MÅLTID , - LYCKA TILL !
CHEESECAKE I MUFFINSFORM. 10 ST.
HEJSAN !
Här är kakan smaksatt med kardemumma och
bakad i portionsformar .
Det här behöver DU :
100 g smör / margarin ,
1 Digestivekex
1 tsk stött kardemumma ,
FYLLNING :
1 citron ,
1 ägg ,
200 g färskost ,
2 dl CREME fraiche ,
2 msk flytande honung ,
1 tsk stött kardemumma ,
DEKORATION :
1/2 liter jordgubbar ,
UGN : 150 GRADER .
Så här gör DU :
SMÄLT smöret .
Mixa digestivekex , smör och kardemumma .
Tryck ut degen i 10 pappersformar för muffins (1 1/2 dl)
Ställ i kylen i 20 minuter .
FYLLNING :
TVÄTTA citronen och riv skalet .
Pressa ur saften (1/2 dl) , rör samman med ägg, färskost,
och CREME Fraiche, honung och kardemumma .
Stick en jordgubbe i varje form .
Ställ in i ugnen ca 25 minuter .
Låt svalna .
LYCKA TILL !
LÄCKER, GAMMAL GODING 5-6 PORT.
HEJSAN !
Små fina Kavring- bakelser med klassisk nubbesallad ,
lite mer finskuren än vanligt.
Men minst lika god , tack vare ORÖKT kaviar som
ger extra sting .
Det här behöver DU :
2 burkar MATJESILL , 250 g avrunnen vikt
4 ägg ,
5 potatisar , kokta kalla
1 rödlök ,
15 cm purjolök , det vita,
1 knippe dill ,
1 knippe gräslök ,
1 1/2 dl gräddfil ,
1/2 dl majonnäs ,
4 msk orökt kaviar , t ex EJDERNS ,
10 - 12 skivor kavring ,
valfri sallad .
GARNERING :
rädisor ,
dill ,
gräslök,
Så här gör DU :
LÅT sillen rinna av .
Hårdkoka äggen och låt kallna .
Skala och hacka dem .
Skär sill och potatis i små bitar .
Skala och finhacka löken . Finhacka purjon .
Hacka dill och gräslök .
BLANDA gräddfil, majonnäs och kaviar .
Rör ner lök, purjo, dill och gräslök .
Vänd försiktigt ner sill, ägg och potatis .
Låt vila kallt minst 4 TIMMAR .
TRYCK ut rundlar ur brödskivorna med
hjälp av ett glas .
Lägg salladsblad på brödet, fördela sillsalladen
och garnera .
SERVERA .
LYCKA TILL !
Små fina Kavring- bakelser med klassisk nubbesallad ,
lite mer finskuren än vanligt.
Men minst lika god , tack vare ORÖKT kaviar som
ger extra sting .
Det här behöver DU :
2 burkar MATJESILL , 250 g avrunnen vikt
4 ägg ,
5 potatisar , kokta kalla
1 rödlök ,
15 cm purjolök , det vita,
1 knippe dill ,
1 knippe gräslök ,
1 1/2 dl gräddfil ,
1/2 dl majonnäs ,
4 msk orökt kaviar , t ex EJDERNS ,
10 - 12 skivor kavring ,
valfri sallad .
GARNERING :
rädisor ,
dill ,
gräslök,
Så här gör DU :
LÅT sillen rinna av .
Hårdkoka äggen och låt kallna .
Skala och hacka dem .
Skär sill och potatis i små bitar .
Skala och finhacka löken . Finhacka purjon .
Hacka dill och gräslök .
BLANDA gräddfil, majonnäs och kaviar .
Rör ner lök, purjo, dill och gräslök .
Vänd försiktigt ner sill, ägg och potatis .
Låt vila kallt minst 4 TIMMAR .
TRYCK ut rundlar ur brödskivorna med
hjälp av ett glas .
Lägg salladsblad på brödet, fördela sillsalladen
och garnera .
SERVERA .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)