torsdag 20 december 2018

MANDELKNÄCK , 80 ST.




                     HEJSAN !

HÄR ÄR RECEPTET :
50  g mandel
2 dl kaffegrädde
2 dl sirap
2 dl socker
2 msk smör / margarin
1 krm bakpulver

SÅ HÄR GÖR DU :
SKÅLLA mandeln och hacka den.
BLANDA grädde, sirap, socker  och smör
och koka blandningen i en tjockbottnad  gryta.
RÖR försiktigt  i smeten under kokningen .
KOKA tills  några droppar går att forma till en
hård kula i lite kallt vatten .
RÖR  då ner mandeln och bakpulvret .
KLICKA smeten i knäckformar med hjälp av
två teskedar . STÄLL knäcken kallt att stelna.

GOD-JUL och LYCKA TILL !

MANDELSPLITTER, 36 ST .




                  HEJSAN !

mmm....!
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g blockchoklad
50 g kokosfett
100 g sötmandel

SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT blockchoklad  och kokosfett i vattenbad.
Skålla, skala och flisa eller hacka mandeln.
Rör ner mandeln i chokladblandningen .
Låt  massan svalna lite i kylskåpet.
KLICKA  med sked  ut små klickar på
aluminiumfolie  eller gladpack . Låt pralinerna  stelna.

GOD-JUL och LYCKA TILL !


TRIANGELNÖTTER, CA 30 ST.




                 HEJSAN !

mmm....himla goa' !

HÄR ÄR RECEPTET :
50 g florsocker
1 1/2  dl (90 ST) hasselnötter
100  g  ljus  blockchoklad
50  g  kokosfett

SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT florsockret i en stekpanna på svag värme.
Doppa en nöt åt gången i sockret och fäst samman
den med  två andra till en triangel .
Lägg  nötterna på en plåt och låt sockret hårdna .
SMÄLT blockchoklad  och kokosfett  i vattenbad .
Ta nötterna  försiktigt med en liten tång eller
frimärkspincett  och  doppa dem i chokladblandningen.
LÄGG  nötterna på aluminiumfolie  och låt stelna i
kylskåpet .

GOD-JUL och LYCKA TILL !

WEINERKULOR, 30 ST.




                       HEJSAN !

mmm...De här är så goda !
Väl värda att göra !

HÄR ÄR RECEPTET :
100  g  nougatmassa
150  g  mandelmassa
200  g  blockchoklad
100  g  kokosfett
SÅ HÄR GÖR DU :
RULLA  ut  nougaten  till  en  rulle  och  dela  den i 30 bitar.
Rulla  bitarna  till  runda  kulor. Rulla ut mandelmassan på
samma  sätt . Gör  en  tunn platta  av  varje mandelmassa-bit
och  svep  den  runt  nougaten .
SMÄLT  blockchokladen  och  kokosfett  i  vattenbad .
Doppa  kulorna,  en och en,  i  choklad-blandningen .
Låt  wiener-kulorna  stelna  i  kylskåp .

GOD-JUL och LYCKA TILL !

LÄTTGJORD ISCHOKLAD MED.... 70 ST.




                        HEJSAN !

...NÖTTER,  KOKOS  och  MANDEL.!

HÄR ÄR RECEPTET :
1 1/2  dl  hasselnötter
1 1/2  dl  russin
100  g  kokosfett
200  g  blockchoklad

SÅ HÄR GÖR DU :
FÖRDELA  nötter och  russin i  små  knäckformar .
Smält ischoklad i vattenbad  och  häll  blandningen
i  formarna.  LÅT  ischokladen  stelna  i  kylskåp .

GOD-JUL och LYCKA TILL !

GRILLJERING TILL SKINKA



                    HEJSAN !

HÄR ÄR RECEPTET :
1 dl söt- stark senap
1 äggula
1 msk ströbröd
1 msk socker

SÅ HÄR GÖR DU :
Blanda samman  alla  ingredienserna
och bred över den kokta kalla skinkan .
Sätt ugnen på 225 grader och sätt in  skinkan  i  ugnen
tills  griljeringen fått fin och jämn färg, ca 10 minuter.

GOD-JUL och LYCKA TILL !