torsdag 20 december 2018
MANDELKNÄCK , 80 ST.
HEJSAN !
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g mandel
2 dl kaffegrädde
2 dl sirap
2 dl socker
2 msk smör / margarin
1 krm bakpulver
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÅLLA mandeln och hacka den.
BLANDA grädde, sirap, socker och smör
och koka blandningen i en tjockbottnad gryta.
RÖR försiktigt i smeten under kokningen .
KOKA tills några droppar går att forma till en
hård kula i lite kallt vatten .
RÖR då ner mandeln och bakpulvret .
KLICKA smeten i knäckformar med hjälp av
två teskedar . STÄLL knäcken kallt att stelna.
GOD-JUL och LYCKA TILL !
MANDELSPLITTER, 36 ST .
HEJSAN !
mmm....!
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g blockchoklad
50 g kokosfett
100 g sötmandel
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT blockchoklad och kokosfett i vattenbad.
Skålla, skala och flisa eller hacka mandeln.
Rör ner mandeln i chokladblandningen .
Låt massan svalna lite i kylskåpet.
KLICKA med sked ut små klickar på
aluminiumfolie eller gladpack . Låt pralinerna stelna.
GOD-JUL och LYCKA TILL !
TRIANGELNÖTTER, CA 30 ST.
HEJSAN !
mmm....himla goa' !
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g florsocker
1 1/2 dl (90 ST) hasselnötter
100 g ljus blockchoklad
50 g kokosfett
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT florsockret i en stekpanna på svag värme.
Doppa en nöt åt gången i sockret och fäst samman
den med två andra till en triangel .
Lägg nötterna på en plåt och låt sockret hårdna .
SMÄLT blockchoklad och kokosfett i vattenbad .
Ta nötterna försiktigt med en liten tång eller
frimärkspincett och doppa dem i chokladblandningen.
LÄGG nötterna på aluminiumfolie och låt stelna i
kylskåpet .
GOD-JUL och LYCKA TILL !
WEINERKULOR, 30 ST.
HEJSAN !
mmm...De här är så goda !
Väl värda att göra !
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g nougatmassa
150 g mandelmassa
200 g blockchoklad
100 g kokosfett
SÅ HÄR GÖR DU :
RULLA ut nougaten till en rulle och dela den i 30 bitar.
Rulla bitarna till runda kulor. Rulla ut mandelmassan på
samma sätt . Gör en tunn platta av varje mandelmassa-bit
och svep den runt nougaten .
SMÄLT blockchokladen och kokosfett i vattenbad .
Doppa kulorna, en och en, i choklad-blandningen .
Låt wiener-kulorna stelna i kylskåp .
GOD-JUL och LYCKA TILL !
LÄTTGJORD ISCHOKLAD MED.... 70 ST.
HEJSAN !
...NÖTTER, KOKOS och MANDEL.!
HÄR ÄR RECEPTET :
1 1/2 dl hasselnötter
1 1/2 dl russin
100 g kokosfett
200 g blockchoklad
SÅ HÄR GÖR DU :
FÖRDELA nötter och russin i små knäckformar .
Smält ischoklad i vattenbad och häll blandningen
i formarna. LÅT ischokladen stelna i kylskåp .
GOD-JUL och LYCKA TILL !
GRILLJERING TILL SKINKA
HEJSAN !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 dl söt- stark senap
1 äggula
1 msk ströbröd
1 msk socker
SÅ HÄR GÖR DU :
Blanda samman alla ingredienserna
och bred över den kokta kalla skinkan .
Sätt ugnen på 225 grader och sätt in skinkan i ugnen
tills griljeringen fått fin och jämn färg, ca 10 minuter.
GOD-JUL och LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)