HEJSAN !
BAKA läckra scones, som är mycket goda till te och kaffe .
SESAMFRÖN på ytan ger extra smak .
När jag skulle baka scones , rev jag ner en ströare med sesamfrön
från hyllan ovanför , rakt ner på de ogräddade sconesen .
Jaha ,,, ! det var bara att få det lite jämnare med sesamfröna !
Så himla goda blev dom med sesamfrö på !!
HÄR ÄR RECEPTET :
1 DL GRAHAMSMJÖL
3 DL VETEMJÖL
1 KRM SALT
2 1/2 TSK BAKPULVER
50 G SMÖR/MARGARIN
2 DL MJÖLK
1 ÄGG
3-4 MSK SESAMFRÖN
UGN : 250 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA grahamsmjöl, vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke .
SKÄR matfettet i mindre bitar och finfördela det i mjöl-blandningen
till en grynig massa .
TILLSÄTT mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg .
KLICKA ut degen i två delar och bred ut varje del till en rund kaka .
SKÄR ett kryss i varje kaka .
PENSLA med ägg och strö över sesamfrön .
GRÄDDA mitt i ugnen 12 - 15 minuter .
LYCKA TILL