Har DU tillgång till plommon
bjud på denna jättegoda paj.
MÖRDEG:
150 g smör
1/2 dl socker
1 litet ägg
4 dl vetemjöl.
FYLLNING:
CA 15 fasta plommon
1 msk smör
saften av 1/2 citron
1 dl socker
några rosmarinblad
MARÄNG:
2äggvitor
1 dl socker.
Så här gör DU:
Rör smör och socker poröst.
Tillsätt ägget och rör ner
vetemjöl.
Låt degen vila kallt i 30 min.
Tryck ut i pajformca 26 cm i
diameter och nagga bottnen.
Tryck en dubbelvikt
aluminiumfolieremsa mot pajkanten,
så att den inte glider ner
under gräddningen.
GRÄDDA:i 200 grader i 10 min.
Täck pajens botten med
plommonklyftor.
Pensla plommonen med en
blandning av smält smör
och citronsaft.
Strö över socker och några
rosmarinblad.
Grädda i ytterligare 10 min.
Eller tills plommonen mjuknat.
Vispa äggvita och socker till
en fast seg maräng som klickas
eller spritsas på pajen.
Låt marängen få fin färg
i ugn ca 5 minuter.
SERVERAS:
avsvalnd eller kall.
LYCKA TILL!
fredag 2 oktober 2009
PANERAD FISK.
jag åt något gott härom da´n
panerad fisk var det .
paneringen var ´gjord på SESAMFRÖN.
Knaprigt och jättegott.
Det kan DU också prova.
LYCKA TILL!
panerad fisk var det .
paneringen var ´gjord på SESAMFRÖN.
Knaprigt och jättegott.
Det kan DU också prova.
LYCKA TILL!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)