fredag 29 juni 2018
ROSA DRÖM , ..4 PORT.
HEJSAN !
En svalkande men fyllig drink att servera
som mellanmål eller frukost-dryck .
Bra start på dagen !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 liter jordgubbar ,
4 dl mjölk ,
(2 msk socker) om man tycker det !
SÅ HÄR GÖR DU :
LÄGG alla ingredienserna i en mixer eller
matberedare och kör ca 30 sekunder tills
allt är finfördelat och skummigt .
Lägg eventuellt i några isbitar ,
(jag föredrar några frusna bär, bättre än isbitar)
TREVLIG SOMMAR !
ÄPPELSORBET MED KANELSMAK ,..6 PORT.
HEJSAN !
mmm...jätte , jätte gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 dl vatten ,
3 dl socker ,
1 kanelstång ,
1 1/2 dl koncentrerad äppeljuice ,
2 äggvitor ,
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA vatten , socker och kanelstång till en simmig lag.
Häll den i en skål . Kyl lagen .
Rör ner äppeljuicen . Ta upp kanelstången .
STÄLL blandningen i frysen och låt den frysa tills
den är halvfast, ca 2 tim.
VISPA sorbeten några gånger under frysningen så att
konsistensen blir jämn och smidig .
Vispa eventuellt med elvisp .
Frys på nytt ca 3 tim.
Vispa äggvitorna till hårt skum och blanda ner i sorbeten .
Låt den stå i frysen ca 2 tim.
SERVERA med frukt eller bär .
TREVLIG SOMMAR !
BASILIKA SIRAP MED GLASS OCH JORDGUBBAR , ..4 PORT.
HEJSAN !
Å, det här måste Ni smaka , så himla gott ,
Ni ångrar Er inte !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 dl vatten ,
1 1/2 dl syltsocker ,
1 kruka färsk Basilika,
1 lime ,
1 paket glass , (1/2 liter)
1/2 liter jordgubbar ,
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA upp sockret och vattnet. Låt det svalna .
Skölj limen och riv skalet .
Mixa allt och pressa i limesaften .
KULA upp glassen i trevliga skålar .
"RIPPLA" såsen över glassen .
Garnera med jordgubbar .
TIPS !
Sirapen kan sparas och förvaras i väl
förslutna flaskor .
Gott att ha till fruktsalladen eller som bas
till en sorbet .
Mixa t ex sirapen med frysta hallon och
Du har en underbar sommar-efterrätt .
TREVLIG SOMMAR !
CHARLOTTES RÅKSMÖRGÅS,... 1 PORT
HEJSAN !
Den här såg frestande ut när jag fick den
serverad framför mig , - himla god och fräsch !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 tekaka ,
1 tsk smörgåsmargarin ,
1 salladsblad ,
1 ägg , hårdkokt och skivad
15 räkor, färska eller frysta
tinade och skalade
2 msk lättmajonnäs ,
5 gurkskivor ,
1 tomatskiva ,
1 citronskiva ,
1 dillkvist , liten
SÅ HÄR GÖR DU :
BRED tekakan med smörgåsmargarinet och
lägg på salladsbladet .
Dutta 3 små klickar lättmajonnäs på sallads-
bladet och lägg på 3 äggskivor .
Ringla lite lättmajonnäs ovanpå äggskivorna.
PLACERA ut tomatskivan och räkorna på
tekakan och skär ett snitt i gurkskivorna och
vrid upp dem så att de kan stå upp på
smörgåsen .
Snitta en citronskiva på samma sätt som
gurkskivorna och ställ den snyggt på smörgåsen .
GARNERA med dillkvist på lättmajonnäsen .
Hoppas att det smakar !
TREVLIG SOMMAR !
BANDSPAGETTI MED LÖJROMSSÅS , 4 PORT .
HEJSAN !
Å, det här är lyxigt gott ,
smaka själva !
HÄR ÄR RECEPTET :
250 g bandspagetti ,
2 dl vispgrädde ,
½ dl CREME Fraiche ,
½ vitlöksklyfta ,
1 hg löjrom eller annan röd kaviar ,
salt å peppar ,
persilja ,
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA spagettin enligt anvisning på paketet .
KOKA ihop grädde, CREME Fraiche, och
den pressade vitlöken tills det blir en aning tjockt .
Krydda efter smak .
Häll av vattnet från spagettin .
BLANDA spagettin med gräddsåsen, rör ner hälften
av löjrommen .
SERVERA i djupa tallrikar , garnera med resten av
rommen och en persiljekvist .
TREVLIG SOMMAR !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)