fredag 29 juni 2018

ROSA DRÖM , ..4 PORT.




                            HEJSAN !

En   svalkande  men  fyllig  drink  att  servera
som  mellanmål  eller  frukost-dryck .
Bra  start på  dagen !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
1  liter  jordgubbar ,
4  dl  mjölk ,
(2  msk  socker) om man tycker det !

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
LÄGG  alla  ingredienserna  i  en  mixer  eller
matberedare  och  kör  ca  30  sekunder  tills
allt  är  finfördelat  och  skummigt .
Lägg  eventuellt  i  några  isbitar ,
(jag föredrar några frusna bär, bättre än isbitar)

TREVLIG  SOMMAR !


ÄPPELSORBET MED KANELSMAK ,..6 PORT.



                     HEJSAN  !

mmm...jätte ,  jätte  gott !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
2  dl  vatten ,
3  dl  socker ,
1  kanelstång ,
1 1/2  dl  koncentrerad  äppeljuice ,
2  äggvitor ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
KOKA  vatten , socker och kanelstång till en simmig  lag.
Häll den i en skål . Kyl lagen .
Rör  ner äppeljuicen .  Ta  upp  kanelstången .
STÄLL  blandningen  i  frysen  och  låt  den  frysa  tills
den  är  halvfast,  ca  2  tim.
VISPA  sorbeten  några  gånger  under  frysningen  så  att
konsistensen  blir  jämn  och  smidig .
Vispa  eventuellt  med  elvisp .
Frys  på  nytt  ca  3  tim.
Vispa  äggvitorna  till  hårt  skum och  blanda  ner  i  sorbeten .
Låt  den  stå  i  frysen ca  2  tim.
SERVERA  med  frukt  eller  bär .

TREVLIG SOMMAR !

BASILIKA SIRAP MED GLASS OCH JORDGUBBAR , ..4 PORT.



                     HEJSAN !

Å, det  här  måste  Ni  smaka ,  så  himla  gott ,
Ni  ångrar  Er  inte !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
4  dl  vatten ,
1 1/2  dl  syltsocker ,
1  kruka  färsk  Basilika,
1  lime ,
1  paket  glass , (1/2 liter)
1/2  liter jordgubbar ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
KOKA  upp  sockret och  vattnet.  Låt  det  svalna .
Skölj  limen  och  riv  skalet .
Mixa  allt  och  pressa  i  limesaften .
KULA  upp  glassen i  trevliga  skålar .
"RIPPLA"  såsen  över  glassen .
Garnera  med  jordgubbar .

TIPS !
Sirapen kan sparas och förvaras i väl
förslutna flaskor .
Gott att ha till fruktsalladen eller som bas
till en sorbet .
Mixa t ex sirapen med frysta hallon och
Du har en underbar sommar-efterrätt .

TREVLIG SOMMAR !


CHARLOTTES RÅKSMÖRGÅS,... 1 PORT



                      HEJSAN !

Den  här  såg  frestande  ut  när  jag  fick  den
serverad  framför  mig , - himla  god  och  fräsch !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
1 tekaka ,
1  tsk  smörgåsmargarin ,
1  salladsblad ,
1  ägg , hårdkokt  och  skivad
15  räkor, färska  eller  frysta
tinade  och  skalade
2  msk  lättmajonnäs ,
5  gurkskivor ,
1  tomatskiva ,
1 citronskiva ,
1 dillkvist , liten

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
BRED  tekakan  med  smörgåsmargarinet  och
lägg  på  salladsbladet .
Dutta  3  små  klickar  lättmajonnäs  på  sallads-
bladet  och  lägg  på  3  äggskivor .
Ringla  lite  lättmajonnäs  ovanpå  äggskivorna.
PLACERA  ut  tomatskivan  och  räkorna  på
tekakan  och  skär  ett  snitt  i  gurkskivorna  och
vrid  upp  dem  så  att  de  kan  stå  upp  på
smörgåsen .
Snitta  en  citronskiva  på  samma  sätt  som
gurkskivorna  och  ställ  den snyggt  på  smörgåsen .
GARNERA  med  dillkvist  på  lättmajonnäsen .

Hoppas  att  det  smakar !

TREVLIG  SOMMAR !




BANDSPAGETTI MED LÖJROMSSÅS , 4 PORT .



                     HEJSAN !

Å,  det  här  är  lyxigt  gott ,
smaka  själva !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
250  g  bandspagetti ,
2  dl  vispgrädde ,
½  dl  CREME Fraiche ,
½  vitlöksklyfta ,
1  hg  löjrom  eller  annan  röd  kaviar ,
salt å peppar ,
persilja ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
KOKA  spagettin  enligt  anvisning  på  paketet .
KOKA  ihop  grädde, CREME Fraiche,  och
den  pressade  vitlöken  tills  det  blir  en  aning  tjockt .
Krydda  efter  smak .
Häll  av  vattnet  från  spagettin .
BLANDA  spagettin  med  gräddsåsen,  rör  ner  hälften
av  löjrommen .
SERVERA  i  djupa  tallrikar ,  garnera med  resten  av
rommen  och  en  persiljekvist .

TREVLIG  SOMMAR !