lördag 7 mars 2009

PAJALAGRÖT 4-6 PERSONER.

Hur mår din mage?
Prova detta .

1/2 dl linfrö
1/2 dl russin
1/2 dl katrinplommon
(hackade)
1/2 dl aprikoser
(hackade)
1/2 tsk salt
7 dl vatten
1 dl havrekli
2 dl fiberhavregryn

Så här gör Du :
Alla ingredienser utom
havrekli och havregryn
läggs i blöt på kvällen.
På morgonen tillsätts
havrekli och havregryn
och blandningen kokas
i 3 -5 minuter under omrörning.
Eventuellt tillsätts mera vatten .
Färdig gröt kan förvaras
i flera dagar i kylen och
värmas i mikron .
Servera med eller utan mjölk .

Inte dumt alls, att ta till ibland .

FETAOSTFYLLDA ROSTADE PAPRIKOR 6-8 PERSONER.

Detta är jättegott före en köttbit
eller till.

6-8små röda paprikor
100 g fetaost
3 msk creme fraiche

Så här gör Du :
Sätt ugnen på hög värme och grill.
Skär toppen av paprikorna
men behåll den avskurna biten
med skaftet kvar.
Ta bort hinnor och kärnor.
Placera paprikorna och lock
på bakpappersklädd plåt och
rosta dem i övre delen av ugnen .
De ska bli lätt svarta och bubbliga.
Ta ut paprikorna och lägg i plastpåse.
Låt dem svalna.
Mosa fetaost och creme fraiche
till en ganska slät blandning.
Dra försiktigt bort skalet
från paprikorna.
Fyll dem med röran och
sätt på locket.

mmm,gott.och festligt tycker jag.
smaklig måltid.