torsdag 7 februari 2019
MANDARINKAKA
HEJSAN !
SÄTT ugnen på 175 grader.
Så himla god kaka och ser riktigt festlig ut !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 burk mandariner 300 g
100 g smör
1 1/2 dl socker
2 ägg
2 apelsiner
4 dl vetemjöl, BERTE QVARN-med C - vitamin
2 tsk bakpulver
1/2 dl Mandarinspad
TILL FORMEN : 25 g smör+ 2 msk brun farinsocker.
SMÖRJ en form ca 22cm i diameter, med fett och häll i
Farinsocker att "bröa med ".
HÄLL Mandarinerna i en sil och låt rinna av väl.
Men spara spadet . Strö hälften av Mandarinerna i botten på formen .
SKÄR resten av Mandarinerna i små bitar .
SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR fett och socker poröst .
Tillsätt 1 ägg i taget och rör väl mellan varje.
Borsta apelsinerna i ljummet vatten och riv skalet.
Pressa saften ur apelsinerna .
RÖR ner skal och saft i smeten.
Blanda vetemjöl och bakpulver och sikta ner det pö om pö.
Lägg i Mandarinbitarna och häll i Mandarinspadet .
Rör samman till en smet .
HÄLL smeten över Mandarinerna i formen .
GRÄDDA i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter, - känn med sticka.
SERVERA med lättvispad grädde eller vaniljglass .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)