torsdag 7 februari 2019

MANDARINKAKA




                         HEJSAN !

SÄTT ugnen på 175 grader.  
Så himla god  kaka och ser riktigt festlig ut !

HÄR ÄR RECEPTET :
1 burk mandariner 300 g
100 g smör
1 1/2 dl socker
2 ägg
2 apelsiner
4 dl vetemjöl, BERTE QVARN-med C - vitamin
2 tsk bakpulver
1/2 dl Mandarinspad
TILL FORMEN :  25 g smör+ 2 msk brun farinsocker.
SMÖRJ en form ca 22cm i diameter,  med fett och häll i
Farinsocker  att "bröa med ".
HÄLL Mandarinerna i en sil och låt rinna av väl.
Men spara spadet .  Strö hälften av Mandarinerna i botten på formen .
SKÄR resten av Mandarinerna  i små bitar .

SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR fett och socker poröst .
Tillsätt 1 ägg i taget och rör väl mellan varje.
Borsta apelsinerna i ljummet vatten och riv skalet.
Pressa saften ur apelsinerna .
RÖR  ner skal och saft i smeten.
Blanda vetemjöl och bakpulver och sikta ner det pö om pö.
Lägg i Mandarinbitarna och häll i Mandarinspadet .
Rör samman till en smet .
HÄLL smeten över Mandarinerna i formen .

GRÄDDA i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter, - känn med sticka.

SERVERA med lättvispad grädde eller vaniljglass .

LYCKA TILL !