HEJSAN !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 dl majsmjöl
1 dl mandelmjöl
1/2 dl linfrön
4 msk sesamfrön,
blanda vita & svarta
1/2 tsk salt
2 msk olivolja
1 1/2 dl vatten , kokhett
TOPPING :
2 msk vita sesamfrön
2 tsk svarta sesamfrön
1 msk flingsalt
SÅ HÄR GÖR DU :
1) SÄTT UGNEN PÅ 150 GRADER .
Blanda de torra ingredienserna i en bunke .
2) TILLSÄTT olja och vatten och rör ihop
till en deg .
Tryck eller kavla ut degen mellan 2 bakplåts-
papper .
3) DRA av det övre pappret och strö över
sesamfrön, vallmofrön , och flingsalt .
4) GRÄDDA knäckebrödet mitt i ugnen
i 45 - 50 minuter .
Ta ut plåten efter 20 minuter och sporra eller
skär ut bitar, sätt sedan in plåten igen och
grädda klart .
Du kan också bryta knäckebrödet i bitar efter
att det gräddats klart .
BRÖDET passar fint till FETAOSTRÖRA
SOM FÖLJER HÄR :
Detta är en FETAOSTRÖRA som passar till det mesta
och är ett uppskattat tillbehör till dessa kex.
(Du kan också ha det som tillbehör på kräftkalaset)
Eller andra kalas !
HÄR ÄR RECEPTET :
150 g FETAOST
4 msk kräm fraiche
1 vitlöksklyfta, pressad
3 msk olivolja
1 dl färsk basilika , bladen
SÅ HÄR GÖR DU :
1) SMULA FETAOSTEN och lägg den i
en skål eller i en matberedare .
2) TILLSÄTT övriga ingredienser och mixa
till en slät kräm i matberedaren eller med
en stavmixer .
HOPPAS DET SMAKAR , LYCKA TILL !