torsdag 6 augusti 2009

VITLÖKSFRÄSTA RÄKOR 4 PERS.

Skaldjursfest eller ?
det tar en stund att göra detta
men det är det värt .

1 tim för marinering .

1 kg räkor med skal
1 dl rapsolja
4 finhackade vitlöksklyftor
1/4 tsk svartpeppar
1 dl hackad persilja
blandade salladsblad
t.ex.frise´e, rucola ,rucola
DRESSING:
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
salt och peppar .

Så här gör DU :
Skala räkorna , men låt gärna
stjärtskalet vara kvar .
Blanda oljan med vitlöken
och svartpeppar´n.
Tillsätt räkorna och persiljan ,
rör om och låt stå svalt och
MARINERA 1 timme .
Vispa ihop oljan och vinägern
till dressingen .
Krydda med salt och peppar .
Vänd salladsbladen i dressingen och
fördela bladen på 4 tallrikar .
Hetta upp en stekpanna .
Fräs hastigt under omrörning
räkorna med marinaden.
Fördela räkorna på salladen. Servera genast .

KRÄFTOR OCH PILGRIMSMUSSLOR I LJUVLIIG SÅS . 4 PERS .

Detta ska DU allt smaka Så himla....

1 paket hummersås
Jacon 370 g .
2 dl vispgrädde
1 krossad vitlöksklyfta
1 squash 300 g
1 morot
3 salladslökar eller
1/2 liten purjolök
1 msk smör
200 g pilgrimsmusslor
200 g skalade kräftstjärtar
1 knivsudd kajennpeppar
salt
hackad persilja

Så här gör DU :
Koka upp hummersåsen med grädden
och vitlöken och sjud under lock i 10 min .
Ansa och skär squashen , moroten och
löken i smala strimlor och fräs i smöret
ett par minuter under omrörning .
Häll på såsen ,tillsätt pilgrimsmusslorna
och sjud under lock i 2 - 3 minuter .
Lägg i kräftstjärtarna och smaka av med
kajennpeppar och salt .
Strö över hackad persilja .
Servera med kokt ris eller pasta .

Så smarrigt...

MANDELÄPPLEPAJ MED MYNTA . 4 - 5 PORT .

Denna är godast bland goda .

125 g mjukt smör
2 1/2 dl vetemjöl
3/4 dl strösocker
1 dl finhackad mandel
FYLLNING:
4 - 5 syrliga äpplen
1 - 2 msk strösocker
finhackad färsk mynta
ATT SERVERA TILL :
lättvispad grädde smaksatt med calvados .
UGN : 200 GRADER .

Så här gör DU :
Blanda ingredienserna till pajdegen
och tryck ut i en pajform .
Skala , kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor.
Lägg dem i degformen och strö över lite socker .
Grädda i ugnen i ca 30 min .
Strö finhackad färsk mynta över pajen
just innan den ska serveras och
bjud lättvispad grädde till ev .smaksatt
med lite calvados .