tisdag 5 april 2016

SMÖRDEGSGROTTOR MED MUSSLOR . 10 ST .

HEJSAN !

Smaka på dessa , himla goda !

Det här behöver Du  :
5 djupfrysta  smördegsplattor ,
1 ägg till pensling ,
FYLLNING :
1 gul lök ,
2 msk olja ,
1 pressad  vitlöksklyfta ,
3 msk vetemjöl ,
1 fiskbuljongtärning ,
1/2 dl torrt vitt vin ,
1 dl vispgrädde ,
salt  å  peppar ,
1 burk  musslor  i  vatten ,
klippt persilja till garnering .

Så här gör DU :
VÄRM ugnen till 225 grader .
Tina smördegsplattorna och dela varje platta mitt av .
Rista ett lock med en vass kniv , ca 1 cm från kanten
men  ej helt igenom .
LÄGG plattorna på plåt klädd med bakplåtspapper  och pensla dem
med uppvispat ägg . GRÄDDA i ugnen ca 15 minuter .
HACKA  löken fint till fyllningen och  fräs den utan att den tar färg i oljan.
Pressa ner en vitlöksklyfta .
Pudra över vetemjölet, rör om  och smula ner buljongtärningen .
SPÄD  med vatten eller vin och grädde  och låt stuvningen  koka
samman i 5 minuter .
Smaka av med salt å peppar .
Tag kastrullen från värmen  och tillsätt musslorna  som  först fått
rinna av .
SKÄR med vass kniv i locket på smördegen och tryck ner eller  tag
av locket .  FYLL på med stuvning  och garnera med lite gräslök eller
persilja .  SERVERA med grönsaker  som sallad  , gurka  och tomat .
SMAKLIG MÅLTID  !
                                              LYCKA TILL !