HEJSAN !
Smaka på dessa , himla goda !
Det här behöver Du :
5 djupfrysta smördegsplattor ,
1 ägg till pensling ,
FYLLNING :
1 gul lök ,
2 msk olja ,
1 pressad vitlöksklyfta ,
3 msk vetemjöl ,
1 fiskbuljongtärning ,
1/2 dl torrt vitt vin ,
1 dl vispgrädde ,
salt å peppar ,
1 burk musslor i vatten ,
klippt persilja till garnering .
Så här gör DU :
VÄRM ugnen till 225 grader .
Tina smördegsplattorna och dela varje platta mitt av .
Rista ett lock med en vass kniv , ca 1 cm från kanten
men ej helt igenom .
LÄGG plattorna på plåt klädd med bakplåtspapper och pensla dem
med uppvispat ägg . GRÄDDA i ugnen ca 15 minuter .
HACKA löken fint till fyllningen och fräs den utan att den tar färg i oljan.
Pressa ner en vitlöksklyfta .
Pudra över vetemjölet, rör om och smula ner buljongtärningen .
SPÄD med vatten eller vin och grädde och låt stuvningen koka
samman i 5 minuter .
Smaka av med salt å peppar .
Tag kastrullen från värmen och tillsätt musslorna som först fått
rinna av .
SKÄR med vass kniv i locket på smördegen och tryck ner eller tag
av locket . FYLL på med stuvning och garnera med lite gräslök eller
persilja . SERVERA med grönsaker som sallad , gurka och tomat .
SMAKLIG MÅLTID !
LYCKA TILL !
tisdag 5 april 2016
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)