lördag 26 mars 2016

KLADDKAKA MED AFTER EIGHT 10 BITAR .

HEJSAN!

Har Du smakat denna ....mmm, jättegoda kladdkaka någon gång?

HÄR  ÄR  RECEPTET :
100 g smör ,
2 ägg ,
2 dl strösocker ,
2 1/2 dl vetemjöl ,
3 msk kakaopulver ,
1 1/2 tsk bakpulver ,
100 g AFTER EIGHT ,
1 -2 päron ,
SERVERA  MED  : VISPAD GRÄDDE .

SÅ  HÄR   GÖR  DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
Smält smöret .
VISPA ägg och socker vitt och pösigt .
Blanda samman vetemjöl, kakaopulver, och  bakpulver ,vänd ner i äggsmeten
tillsammans med det smälta smöret .
SMÖRA  och  bröa  en  form  med   löstagbar  botten , ca 21 cm i diameter .
Häll  smeten i formen  och  stick ner bitar  av  AFTER EIGHT
i  kakan  och  skalade klyftade päron .
GRÄDDA  i  mitten  av  ugnen  i ca  20  minuter .

Den här kakan gjorde  sin  början under 70 talet , den bakades flitigt då .
LYCKA  TILL !

PÄRON MED VALNÖTSKOLASÅS , EFTERRÄTT 4 PORT .

HEJSAN !

SMAKA detta efter  fisken !

HÄR ÄR RECEPTET :
LAG:
3 dl vatten ,
1 dl RÅSOCKER ,
1 msk citronsaft .

SÅS :
2 tsk vetemjöl ,
1 dl socker ,
100 g smör/margarin ,
1 msk citronsaft ,
100 g hackade valnötter ,
2 tsk riven färsk ingefära .

SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA upp vatten och socker .  RÖR om tills sockret smält  och tillsätt citronsaften.
Skala päronen  men låt skaften sitta kvar .
LÄGG ner päronen i lagen  och sjud dem tills de känns mjuka  men fortfarande
lite fasta ca 15 minuter . VÄND  dem  några  gånger .  Låt  kallna i lagen .
LÄGG alla ingredienserna till kolasåsen  i en kastrull och koka upp .
SERVERA:   Päronen med  valnötskolasåsen och lättvispad  grädde .

LYCKA TILL !


SKINKINLINDAD FISKFILE 4 PORT.


HEJSAN!

DETTA ÄR ,
MUMS  FILLIBABBA !

HÄR ÄR RECEPTET :
400g  HOKIFILE , lätt tinad ,
salt och peppar ,
4 msk pesto ,
4 skivor Parmaskinka ,

RISOTTO :
1 hackad  gul lök ,
2 msk  smör .
2 dl ARBORIORIS ,
5 dl grönsaksbuljong ,
2 dl vitt  vin
1/2 tsk salt , 2 krm peppar ,
2 dl  riven PARMESANOST  eller  VÄSTERBOTTENOST .

SÅ   HÄR  GÖR  DU :
TORKA  av den  lätt  tinade  fisken  på  hushållspapper.
Skär i 4 bitar . Salta och peppra .
Lägg en matsked Pesto på varje bit  och  linda en skinkskiva  runt .
Lägg bitarna på ett ugnssäkert  fat  och  tillaga  i  200 grader , ca 20 min.
FRÄS löken i smör i en kastrull . TILLSÄTT  Risgrynen  och 4 dl grönsaksbuljong.
Låt  riset  koka  på  svag  värme  utan  lock. RÖR  då och då .
När  vätskan  kokat  in  efter ca 15 min , häll i ytterligare  1 grönsaksbuljong och vin.
Fortsätt att  koka  under  omrörning  tills all vätska  kokat in .
RISOTTON SKA VARA KRÄMIG .
Salta och peppra  och rör ner osten .
SERVERA  Fisken med Risotton , tomater , gröna sojabönor  , eller ärter.

SMAKLIG MÅLTID ,  LYCKA TILL !

FISKBIFFAR MED KRÄFTSALSA 4 PORT.

HEJSAN!

Detta måste Ni prova,  någon av dagarna efter PÅSK , åt vi fiskbiffar ,
jättegoda väl värda att smaka !
HÄR ÄR RECEPTET :
400 g FISKFILE' torsk eller sej ,
1 tsk salt ,
1 krm svartpeppar ,
2 msk potatismjöl ,
1 1/2 dl MATLAGNINGSGRÄDDE ,
2 msk matfett ,
SWEET  CHILISÅS TILL SERVERING .

KRÄFTSALSA :
1 burk KRÄFTSTJÄRTAR  i  lag , ca 150 g ,
1/4 gurka ,
1 avokado ,
2. tsk saft från lime ,
100 g småtomater ,
2 tärnade stora tomater,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR  FISKFILEERNA i 2-3 cm breda skivor .
Lägg i mixer och tillsätt salt, svartpeppar, potatismjöl och grädde.
Mixa på medelhastighet , ca 60 sek. eller tills  blandningen blivit smetig.
Låt stå och svälla lite .
HÄLL av lagen från KRÄFTSTJÄRTARNA, skär gurka och avokado i
små bitar .  HÄLL över limesaft . SKÄR tomaterna i små klyftor . BLANDA salsan .
VÄRM  matfettet i en stekpanna  på  medelvärme .
Klicka i Fisksmeten i omgångar  med en stor matsked , gör 8 stycken , biffar .
Platta till lite lätt  och  stek  2-3 min. på varje sida .
SERVERA  biffarna  med ris , salsa och SWEET CHILISÅS .

LYCKA TILL !   GLA' FORTSÄTTNING PÅ PÅSKEN !