onsdag 15 oktober 2008

DAJMKROKANTER 20 ST.

Här tar vi hjälp av lite dajm i småkaksbaket.

100 g smör
50 g sötmandel
1 dl strösocker
3/4 dl farinsocker
1 krm salt =kryddmått
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 ägg
150 g Dajmkulor
krossade
spara 50 g till garnering
UGN: 200 grader

Så här gör Du:
Rör smöret mjukt.
Hacka mandeln grovt och
rör ner den i smöret
tillsammans med övriga
ingredienser.
(spara lite av Dajmen till garnering)
Blanda väl.
Rulla ihop till en rulle ca 7 cm i diameter.
Låt vila svalt i 15 minuter.
Skär i ca 1 cm breda skivor och
lägg dem på plåt med bakpapper.
Strö lite Dajm på varje kaka.
GRÄDDA mitt i ugnen i 8 -10 min.
tills kakorna blivit lätt bruna.

GRÄDDA INTE FÖR LÄNGE
DE SKA VARA SEGA I MITTEN.

LYCKA TILL !

MANDELROSOR 20 ST.

Klart på ett kick!
Mumsiga knoppar som blir klara på ett kick.
Dessa kakor kan Du variera lite till jul.
Med apelsinskal och kanel.

250 g mandelmassa
rivet skal från en 1/2 citron
1 tsk malen ingefära
1 ägg
UGN: 175 grader.

Så här gör Du:
Riv mandelmassan grovt.
Vispa samman mandelmassan
med de övriga ingredienserna
till en jämn smet.
Spritsa eller klicka ut kakorna
på plåt med bakplåtspapper.
GRÄDDA: mitt i ugnen 10-15 min.

Så underbart goda och lätta att göra.

Prova Du också !

KARDEMUMSIGA RUTOR 40 ST.

Känner Du någon som är svag för kardemumma?
Fyll en fin burk med rutor och överraska !

150 g smör
1/2 dl strösocker
2 tsk malen kardemumma
3,5-4 dl vetemjöl
GLASYR:
2 dl florsocker
1-2 msk vatten
UGN: 200 grader

Så här gör Du:
Rör smör och socker vitt och poröst.
Tillsätt kardemumma och mjöl,
rör till en jämn smet.
Klä en långpanna 26x35 cm,
med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 12 min.
Skär den varma kakan i rutor.
Låt den svalna.
GLASYR:
Rör ut vattnet droppvis i florsockret
till en trögflytande glasyr.
Ringla den över kakorna.

LYCKA TILL !