Här tar vi hjälp av lite dajm i småkaksbaket.
100 g smör
50 g sötmandel
1 dl strösocker
3/4 dl farinsocker
1 krm salt =kryddmått
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 ägg
150 g Dajmkulor
krossade
spara 50 g till garnering
UGN: 200 grader
Så här gör Du:
Rör smöret mjukt.
Hacka mandeln grovt och
rör ner den i smöret
tillsammans med övriga
ingredienser.
(spara lite av Dajmen till garnering)
Blanda väl.
Rulla ihop till en rulle ca 7 cm i diameter.
Låt vila svalt i 15 minuter.
Skär i ca 1 cm breda skivor och
lägg dem på plåt med bakpapper.
Strö lite Dajm på varje kaka.
GRÄDDA mitt i ugnen i 8 -10 min.
tills kakorna blivit lätt bruna.
GRÄDDA INTE FÖR LÄNGE
DE SKA VARA SEGA I MITTEN.
LYCKA TILL !
onsdag 15 oktober 2008
MANDELROSOR 20 ST.
Klart på ett kick!
Mumsiga knoppar som blir klara på ett kick.
Dessa kakor kan Du variera lite till jul.
Med apelsinskal och kanel.
250 g mandelmassa
rivet skal från en 1/2 citron
1 tsk malen ingefära
1 ägg
UGN: 175 grader.
Så här gör Du:
Riv mandelmassan grovt.
Vispa samman mandelmassan
med de övriga ingredienserna
till en jämn smet.
Spritsa eller klicka ut kakorna
på plåt med bakplåtspapper.
GRÄDDA: mitt i ugnen 10-15 min.
Så underbart goda och lätta att göra.
Prova Du också !
Mumsiga knoppar som blir klara på ett kick.
Dessa kakor kan Du variera lite till jul.
Med apelsinskal och kanel.
250 g mandelmassa
rivet skal från en 1/2 citron
1 tsk malen ingefära
1 ägg
UGN: 175 grader.
Så här gör Du:
Riv mandelmassan grovt.
Vispa samman mandelmassan
med de övriga ingredienserna
till en jämn smet.
Spritsa eller klicka ut kakorna
på plåt med bakplåtspapper.
GRÄDDA: mitt i ugnen 10-15 min.
Så underbart goda och lätta att göra.
Prova Du också !
KARDEMUMSIGA RUTOR 40 ST.
Känner Du någon som är svag för kardemumma?
Fyll en fin burk med rutor och överraska !
150 g smör
1/2 dl strösocker
2 tsk malen kardemumma
3,5-4 dl vetemjöl
GLASYR:
2 dl florsocker
1-2 msk vatten
UGN: 200 grader
Så här gör Du:
Rör smör och socker vitt och poröst.
Tillsätt kardemumma och mjöl,
rör till en jämn smet.
Klä en långpanna 26x35 cm,
med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 12 min.
Skär den varma kakan i rutor.
Låt den svalna.
GLASYR:
Rör ut vattnet droppvis i florsockret
till en trögflytande glasyr.
Ringla den över kakorna.
LYCKA TILL !
Fyll en fin burk med rutor och överraska !
150 g smör
1/2 dl strösocker
2 tsk malen kardemumma
3,5-4 dl vetemjöl
GLASYR:
2 dl florsocker
1-2 msk vatten
UGN: 200 grader
Så här gör Du:
Rör smör och socker vitt och poröst.
Tillsätt kardemumma och mjöl,
rör till en jämn smet.
Klä en långpanna 26x35 cm,
med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 12 min.
Skär den varma kakan i rutor.
Låt den svalna.
GLASYR:
Rör ut vattnet droppvis i florsockret
till en trögflytande glasyr.
Ringla den över kakorna.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)