söndag 27 november 2016

BROCCOLIGRATÄNG MED OST OCH SMÅTOMATER 4-6 PORT.



HEJSAN  !

FÄRGGLAD  och  MÄTTANDE  MIDDAG  SOM ALLA GILLAR .

HÄR  ÄR  RECEPTET  :
125 g Körsbärstomater,
3 ägg,
250 g kesella kvarg,
2 dl lätt CREME Fraiche,
4 dl cheddar riven,
1/2 msk hackad timjan,
1 tsk salt,
2 krm svartpeppar,
250 g kokta broccolibuketter,

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
Dela tomaterna .
Vispa ihop ägg, CREME Fraiche, ost, timjan, salt och peppar.
Häll smeten i en ugnssäker form  ca 20x 30 cm .
FÖRDELA  broccolin och tomaterna i formen.

GRÄDDA i mitten av ugnen ca 25 minuter.

SERVERA  med  råkostsallad  och  ett  gott  bröd .

OM DU serverar  kött  till räcker gratängen  till 6 pers.
Eller matlåda nästa dag.

LYCKA  TILL !