måndag 1 oktober 2018
KÅLPUDDING, 4 PERS.
HEJSAN !
Idag blir det kålpudding med lingonsylt till middag .... så himla gott !
Vill Ni ha receptet ?
HÄR ÄR RECEPTET :
CA 1/2 vitkålshuvud,
FÄRS :
300 g blandfärs
2 kokta kalla potatisar
1 - 1 1/2 tsk salt
1 krm peppar
3 dl mjölk
UGN : 200 GRADER
SÅ HÄR GÖR DU :
TA bort de yttersta bladen på kålen . Skär kålen i tärningar eller små strimlor,
och bryn den på svag värme i lite smör eller margarin.
Rör om ofta så kålen inte blir bränd .
MOSA potatisen och arbeta in den i färsen tillsammans med salt och peppar .
Späd färsen med mjölk till en ganska lös smet .
LÄGG ca hälften av kålen i en smord form . Bred färsen över och täck med
resten av kålen .
GRÄDDA mitt i ugnen ca 45 - 50 minuter eller tills kålen blivit mjuk och
färsen är genomstekt .
SPÄD med lite vatten om kålen ser ut att bli torr under stekningen i ugnen,
ÄT kokt potatis och rårivna morötter till , - gärna med rivet äpple i.
SMAKLIG MÅLTID !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)