måndag 1 oktober 2018

KÅLPUDDING, 4 PERS.



                                    HEJSAN !
           
Idag blir det kålpudding med lingonsylt  till  middag  .... så himla  gott !
Vill Ni ha receptet ?

HÄR ÄR RECEPTET :
CA 1/2 vitkålshuvud,
FÄRS :
300 g blandfärs
2 kokta kalla potatisar
1 - 1 1/2 tsk salt
1 krm peppar
3 dl mjölk
UGN :  200 GRADER

SÅ HÄR GÖR DU :
TA bort de yttersta bladen på kålen .  Skär kålen i tärningar eller små strimlor,
och bryn den  på svag värme i lite smör eller margarin.
Rör om ofta så kålen inte blir bränd .
MOSA potatisen och arbeta in den i färsen tillsammans med salt och peppar .
Späd färsen med mjölk till en ganska lös smet .
LÄGG ca hälften av kålen i en smord form .  Bred färsen över och täck med
resten av kålen .
GRÄDDA  mitt i ugnen ca 45 - 50 minuter eller tills kålen blivit mjuk och
färsen är genomstekt .
SPÄD med lite vatten om kålen ser ut att bli torr under stekningen i ugnen,
ÄT kokt potatis och rårivna morötter till , - gärna med rivet äpple i.

SMAKLIG MÅLTID !