tisdag 19 maj 2015

DILLKÖTT AV KYCKLING 4 PORT.

Hej igen !

Förr var det kalvkött, som användes  till dillkött .

Idag är det kyckling , vi provar !
Gott är det i alla fall .
mmm....

600 g KYCKLINGFILE
2 1/2 dl vatten
2 msk MAIZENA, majsstärkelse
1 msk strösocker
1 msk ättikssprit 12%
1 hönsbuljongtärning
2 dl grädde
salt å peppar
3 morötter
1/2 dl hackad dill
SERVERA MED:
Kokt potatis

Så här gör DU:
SKÄR  kycklingen i mindre bitar.
Koka upp vatten , majsstärkelse, socker, ättikssprit,
buljongtärning och grädde i en gryta under omrörning.
LÄGG i kycklingen under kokning och låt sjuda
ca 15 minuter .
Smaka av med salt å peppar .
SKALA och skär morötterna i sneda skivor och koka
dem i en kastrull med lättsaltat vatten, ca 3 minuter  .

VID  SERVERINGEN,  tillsätt morötterna till grytan
och strö över dill .
SERVERA  med kokt potatis .

SMAKLIG MÅLTID !

KOKOSTOPPAR MED LIME CA 15 ST .

Hej igen!

Lättbakade, jättegoda toppar av lime .
Smaka Ni också !

1 dl vaniljkräm (av kok  marsanpulver )
200 g kokosflingor
1 1/2 dl strösocker
1 ägg
rivet skal a 1 lime
1 msk pressad limesaft
CHOKLADDOPP:
100 g vit choklad

UGN: 175 GRADER

Så här gör DU:
BLANDA samman ingredienserna till en smet .
Låt stå och svälla i 10 minuter .
Klicka ut smeten till toppar på en plåt med bakpapper.
GRÄDDA mitt i ugnen ca 12 minuter .
Låt svalna .
CHOKLADDOPP :
HACKA  och smält chokladen över vattenbad.
DOPPA kakorna i chokladen .
Låt stelna.

LYCKA TILL !