HEJSAN !
Vem kan väl motstå ett stort fat eller skål
med härlig pasta och smakrika frikadeller ?
mm...himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 dl havregryn
1 msk potatismjöl
1 1/2 dl grädde
1 ägg
500 g blandfärs
1 dl blandade hackade örter
t ex persilja, basilika och timjan
rivet skal av 1 liten citron, 1/2 tsk salt
1 kryddmått svartpeppar
1 liter kalvbuljong =
( 1 liter vatten + 3 msk koncentrerad kalvfond )
smör / margarin till stekning.
SERVERING :
500 g spagetti , 140 g soltorkad tomatkräm t ex Zeta .
riven parmesanost, basilika .
SÅ HÄR GÖR DU :
1) HACKA lök och vitlök .
Blanda med havregryn, potatismjöl, mjölk och ägg.
Låt stå i 10 minuter .
2) VÄND ner färs, örter, citronskal, salt och peppar .
Blanda ordentligt .
3) KOKA upp buljongen .
Forma små köttbullar av färsen och släpp ner dem
försiktigt i den kokande buljongen .
Låt sjuda 8 -10 minuter. Lyft upp frikadellerna
med hålslev .
4) KOKA spagettin enligt anvisningar på förpackningen .
Lägg tillbaka i kastrullen och blanda med tomatkrämen .
5) STEK frikadellerna i lite smör precis före servering
så att de blir vackert gyllenbruna .( det är en smaksak, eftersom de redan är tillagade)
6) SERVERA spagettin med frikadellerna, toppa med
parmesanost och basilika . + en sallad med blad, delade tomater
och fetaost -kuber i glasburk med kryddor .
SMAKLIG MÅLTID
och LYCKA TILL !