fredag 26 juli 2013

MARTINS FISKGRATÄNG 4 PORTIONER.

mmm... den här var väldans god !

Smaka Ni också!
Använd helst färska spättafile´-er


500-600 g spättafile`
1 burk skaldjursmix
eller kräftstjärtar i lag
SÅS:
25 g smör
ca 1 tsk curry+
1 krm kajennpeppar
2 msk vetemjöl
salt
ca 2 dl mjölk
+ skaldjursspadet
1 burk  (lätt ) creme fraiche
2-3 dl riven ost+
1 msk ströbröd
Så här gör DU:
Lägg fisken i en gratängform
fortsätt med skaldjuren.
Bryn först smöret lite lätt
med curry och kajenn.
Rör i mjöl och späd lite i taget
till en slät och fin sås.
Koka sakta ca 5 minuter och smaka av.
Häll såsen över fisken och strö på ost
och ströbröd eventuellt  några smörklickar.

Gratinera i 225-250 grader ca 20 minuter.
Gott med ris eller pressad potatis till och
ärter eller bönor till .

HOPPAS ATT DET SMAKAR!