söndag 26 februari 2023

FRASIG, FYLLD BAGUETTE , 4 PORT , ( LUNCHLÅDA )

 


                      HEJSAN !


FRESTANDE  VÄLFYLLDA  LUNCHMACKOR 

MED  SPÄNNANDE ,  VARM CAJUNKRYDDA .

mm...!


HÄR ÄR RECEPTET :

4 små baguetter

1 gul lök 

2 tsk flytande smör / margarin

250 g nötfärs

2 tomater

1 morot 

1 röd paprika

1 tsk cajunkrydda

salt, peppar

2 msk finhackad persilja

4 salladsblad 

UGN : 225 grader 


SÅ HÄR GÖR DU :

1)  SKÄR en skåra i bröden och 

värm dem några minuter .

2)  SKALA och finhacka löken .

Hetta upp matfettet i en stekpanna

och fräs löken mjuk .

Tillsätt färsen och låt den steka med

tills den blir lite grynig .

3)  SKÖLJ  och grovhacka tomaterna .

Skala och riv moroten , - inte på grövsta sidan 

på rivjärnet .

Ansa och tärna paprikan .

Blanda ner tomat , morot, paprika och 

cajunkrydda i färsen .

Smaka av med salt och peppar .

Strö i persilja .

4)  VIK försiktigt ut bröden , lägg i salladsblad 

och fördela färs - blandningen i baguetterna .

Gärna 1-2 tsk kräm fraiche .


SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !