såå, nu är jag tillbaka igen.
Nu är det ju svamptider så prova denna goda sak.
4 st kycklingfileer utan skinn
200 g förvälld svamp, kantareller
4 tsk smör
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
100 g riven ost
salt o´peppar
hackad persilja
Så här gör Du:
Bryn kycklingen i en fettsnål
panna med 2 tsk smör
krydda,
efterstek i 2 msk vatten på svag värme
ca 10 min.
lägg kycklingen i en eldfast form.
fräs svampen i 2 tsk smör.
vispa upp mjölet i en liten mängd mjölk,
blanda den övriga mjölken i redningen.
slå den i svampfräset.
låt koka 3-4 min.
blanda ner den rivna osten.
smaka av med kryddor.
slå såsen över kycklingen.
gratineraca 20-30 min.i 200-225 grader.
den hackade persiljan ska strös över
före gratineringen.
servera med gröna ärter ,potatis eller kokt ris .
smaklig måltid.
onsdag 27 augusti 2008
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)