onsdag 27 augusti 2008

KYCKLINGGRATÄNG MED KANTARELLER. 4 PORT.

såå, nu är jag tillbaka igen.



Nu är det ju svamptider så prova denna goda sak.

4 st kycklingfileer utan skinn

200 g förvälld svamp, kantareller

4 tsk smör

2 msk vetemjöl

4 dl mjölk

100 g riven ost

salt o´peppar

hackad persilja



Så här gör Du:

Bryn kycklingen i en fettsnål

panna med 2 tsk smör

krydda,

efterstek i 2 msk vatten på svag värme

ca 10 min.

lägg kycklingen i en eldfast form.

fräs svampen i 2 tsk smör.

vispa upp mjölet i en liten mängd mjölk,

blanda den övriga mjölken i redningen.

slå den i svampfräset.

låt koka 3-4 min.

blanda ner den rivna osten.

smaka av med kryddor.

slå såsen över kycklingen.

gratineraca 20-30 min.i 200-225 grader.

den hackade persiljan ska strös över

före gratineringen.

servera med gröna ärter ,potatis eller kokt ris .



smaklig måltid.