HEJSAN !
KÅLDOLMAR behöver inte vara gjorda av vitkål ,
det går bra med savoykål eller varför inte spetskål .
HÄR ÄR RECEPTET :
6 blad av savoykål eller spetskål
250 g nötfärs
1/2 gul lök
1/2 dl kokt ris
1/2 dl buljong
1/2 tsk salt
2 kryddmått svartpeppar
TILL PENSLING :
buljong och soja
TILL SERVERING :
kokt potatis -
valfri mängd ,
1 msk rårörda lingon
SÅ HÄR GÖR DU :
1) KOKA kålbladen i lite lättsaltat vatten
ett par minuter .
Låt rinna av väl .
2) BLANDA alla ingredienserna till färsen .
Smaka av .
Fördela färsen på bladen .
Vik in kanterna och rulla ihop till dolmar .
3) LÄGG dem i en lätt oljad ugnsform .
Pensla med en blandning av buljong och soja.
4) STEK i ugn 200 grader ca 20 minuter .
Pensla ett par gånger till .
5) SERVERA med potatis, sky och rårörda
lingon . Ha gärna mörkt hårt bröd och smör till .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !