mmm... det här är godis !
En kvadratisk form 28 x 20 cm
PAJDEG:
150 g kallt smör
3 dl vetemjöl
2 msk ISKALLT vatten.
BLANDA snabbt samman degen i en
matberedare eller för hand.
KAVLA ut degen anpassad till formarna
eller TUMMA ut i små formar.
Nagga och sätt in pajerna i kyl 20-30 min.
Pajskalen går utmärkt att göra dagen innan,
för att sedan fyllas och gräddas vid
serveringstillfället.
FYLLNING:
175 g färskrökt Lax i skivor
eller tärningar.
1 knippe hackad dill.
200 g riven ost.
ÄGGSTANNING:
2 dl creme' fraiche
1 dl mjölk
salt och vitpeppar
GARNERING:
ca 200 g skalade räkor
dill.
Så här gör DU:
TA ut formen ur kylen och fördela
ingredienserna till fyllningen i pajskalet .
VISPA samman äggstanningen och
häll den över fyllningen i formen.
GRÄDDA i 200 grader i 35-40 minuter
eller tills äggstanningen fått fin färg
och stannat.
LÄGG på skalade räkor, garnera med dill.
TID :ca 1 tim.+ 20 minuter degberedning.
GOTT NYTT ÅR !
måndag 30 december 2013
VICKNINGSTÅRTA 8-10 PERSONER.
Hej !
Det här är en underbart god smörgåstårta
med mild fin ansjovissmak.
Tårtan passar utmärkt som ,
Förrätt till en god middag , eller
varför inte till Vickning...
3 skivor runt smörgåstårta bröd eller
9 landgångs bröd
FYLLNING 1 :
3 stycken hårdkokta ägg
1 burk ansjovisfile'er 125 g
1/2 dl majonnäs
1/2 dl creme fraiche
3 msk finklippt dill
FYLLNING 2 :
finhackad purjolök
100 g mjukost
100 g Philadelphiaost
GARNERING :
1 1/2 creme' fraiche
2 finhackade rödlökar
1 knippe gräslök
8 tsk Svart Kaviar
2 hårdkokta ägg
8 ansjovisrullar
stora kapris
1 skiva citron
Så Här Gör DU:
SKÄR av kanterna på brödet.
Mosa ihop alla ingredienserna till fyllning 1, i
en skål med mixerstav eller med gaffel.
Rör samman fyllning 2 .
LÄGG ett av bröden eller 3 skivor kantskuret
landgångsbröd bredvid varandra på ett fat och
bred ut fyllning 1 .
Lägg på nästa lager bröd och bred ut fyllning 2 .
LÄGG på det sista lagret bröd och bred creme' fraiche
över hela tårtan, även på kanterna.
Klappa in rödlöks - och gräslöksblandningen
ovanpå och runt kanterna .
LÄGG Kaviar i en INRE CIRKEL ovanpå tårtan .
Skiva äggen och placera ut EN ÄGGSKIVA i
mitten av tårtan och de resterande åtta runt om ,
utanför Kaviar -cirkeln .
SNURRA en Ansjovis och lägg i mitten på varje
äggskiva, stoppa i en stor eller några små Kapris
i själva Ansjovis-snurran .
DELA citronskivan i 8 snibbar och placera varje
snibb i en Kaviarklick.
STICK in några snygga dillvippor runt om tårtan.
Hoppas att det smakar
och
GOTT NYTT ÅR !
Det här är en underbart god smörgåstårta
med mild fin ansjovissmak.
Tårtan passar utmärkt som ,
Förrätt till en god middag , eller
varför inte till Vickning...
3 skivor runt smörgåstårta bröd eller
9 landgångs bröd
FYLLNING 1 :
3 stycken hårdkokta ägg
1 burk ansjovisfile'er 125 g
1/2 dl majonnäs
1/2 dl creme fraiche
3 msk finklippt dill
FYLLNING 2 :
finhackad purjolök
100 g mjukost
100 g Philadelphiaost
GARNERING :
1 1/2 creme' fraiche
2 finhackade rödlökar
1 knippe gräslök
8 tsk Svart Kaviar
2 hårdkokta ägg
8 ansjovisrullar
stora kapris
1 skiva citron
Så Här Gör DU:
SKÄR av kanterna på brödet.
Mosa ihop alla ingredienserna till fyllning 1, i
en skål med mixerstav eller med gaffel.
Rör samman fyllning 2 .
LÄGG ett av bröden eller 3 skivor kantskuret
landgångsbröd bredvid varandra på ett fat och
bred ut fyllning 1 .
Lägg på nästa lager bröd och bred ut fyllning 2 .
LÄGG på det sista lagret bröd och bred creme' fraiche
över hela tårtan, även på kanterna.
Klappa in rödlöks - och gräslöksblandningen
ovanpå och runt kanterna .
LÄGG Kaviar i en INRE CIRKEL ovanpå tårtan .
Skiva äggen och placera ut EN ÄGGSKIVA i
mitten av tårtan och de resterande åtta runt om ,
utanför Kaviar -cirkeln .
SNURRA en Ansjovis och lägg i mitten på varje
äggskiva, stoppa i en stor eller några små Kapris
i själva Ansjovis-snurran .
DELA citronskivan i 8 snibbar och placera varje
snibb i en Kaviarklick.
STICK in några snygga dillvippor runt om tårtan.
Hoppas att det smakar
och
GOTT NYTT ÅR !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)