HEJSAN !
Passar med goda tillbehör: kanske en bit
Julost eller Gravlax till NYÅRET ?
Även som ...
Ett gott knäckebröd som mellanmål ,
under lediga dagar .
HÄR ÄR RECEPTET :
2 1/2 dl havregryn
1 dl sesamfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
2 dl hett vatten
0, 75 dl rapsolja
1 msk flingsalt
SÅ HÄR GÖR DU :
1) MIXA havregryn till mjöl i en mixer
( det blir ca 2 dl efter mixning) .
2) LÄGG havremjöl och övriga torra
ingredienser i en bunke .
Häll på hett vatten och rapsolja och blanda
ihop . Låt stå i 10 minuter .
3) LÄGG smeten på en plåt med bakplåts-
papper och platta ut över hela plåten .
TIPS ! Lägg ett bakplåtspapper ovanpå och
tryck ut smeten med fingrarna eller en kavel ,
till ett jämnt och tunt lager .
4) In i ugnen på 150 grader i 60 minuter .
Bryt i bitar när brödet har svalnat .
HIMLA GOTT !
LYCKA TILL !