onsdag 27 december 2023

KNÄCKIGT HAVRE TILL HELGEN . 1 PLÅT .

 

                    

                     HEJSAN  !

Passar med goda tillbehör:  kanske en bit 

Julost  eller  Gravlax  till  NYÅRET ? 

Även som ...

Ett gott knäckebröd  som mellanmål ,

under lediga dagar .


HÄR ÄR RECEPTET :
2 1/2 dl havregryn

1 dl sesamfrön

1 dl pumpakärnor

1 dl solrosfrön

1 dl linfrön

2 dl hett vatten

0, 75 dl rapsolja

1 msk flingsalt 


SÅ HÄR GÖR DU :

1)   MIXA  havregryn till mjöl i en mixer

( det blir ca 2 dl efter mixning) .

2)   LÄGG  havremjöl och övriga torra 

ingredienser i en bunke .

Häll på hett vatten och rapsolja och blanda

ihop .  Låt stå i 10 minuter .

3)    LÄGG smeten på en plåt med bakplåts-

papper och platta ut över hela plåten .

TIPS !  Lägg ett bakplåtspapper ovanpå och

tryck ut smeten med fingrarna eller en kavel ,

till ett jämnt och tunt lager .

4)   In i ugnen på 150 grader i 60 minuter .

Bryt i bitar när brödet har svalnat .


HIMLA GOTT !

LYCKA TILL !