onsdag 13 september 2017
SVEAS FISKGRATÄNG 4 PORT.
HEJSAN !
mmm...SÅ GOD, MED PRESSAD POTATIS TILL,
OCH EN GRÖNSALLAD MED VATTENMELON.
(använd kulmåttet till glass, för att få fina kulor av melonen)
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g torsk- eller kolja (färska eller frysta),
1 tsk salt,
1-2 purjolökar, ca 250 g
smör,
2 dl vispgrädde
1/2 dl chilisås, ( av ketchuptyp)
1 tsk potatismjöl,
2 msk finhackad dill .
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT UGNEN PÅ 225 GRADER.
Skär djupfryst fisk i 3 cm tjocka skivor.
Dela färska FISKFILEER om de är stora.
Salta dem . SKÖLJ och skär purjolöken
i strimlor .
Fräs den i smör i en kastrull, ca 3 min
tills den är mjuk.
LÄGG purjolöken i en ugnssäker form
och lägg fisken ovanpå .
GRÄDDA i ugn ca 25 minuter.
Häll av eventuell vätska som bildats .
Vispa grädden .
Tillsätt chilisås, potatismjöl och dill.
BRED blandningen över fisken .
Låt grädda ytterligare 15 minuter .
SERVERA med pressad potatis, en grönsallad
och vattenmelonkulor.
SMAKLIG MÅLTID .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)