onsdag 13 september 2017

SVEAS FISKGRATÄNG 4 PORT.



               HEJSAN !

mmm...SÅ  GOD,  MED  PRESSAD  POTATIS  TILL,
OCH  EN  GRÖNSALLAD MED  VATTENMELON.
(använd kulmåttet till  glass, för att få  fina  kulor av melonen)

HÄR ÄR RECEPTET :

500 g  torsk-  eller  kolja (färska  eller  frysta),
1 tsk  salt,
1-2  purjolökar,  ca 250 g
smör,
2  dl  vispgrädde
1/2  dl  chilisås,  ( av ketchuptyp)
1  tsk  potatismjöl,
2  msk  finhackad  dill .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :

SÄTT  UGNEN  PÅ  225  GRADER.
Skär  djupfryst  fisk  i  3  cm  tjocka  skivor.
Dela  färska  FISKFILEER om  de  är  stora.
Salta  dem .  SKÖLJ  och  skär  purjolöken
i  strimlor .
Fräs  den  i  smör  i  en  kastrull,  ca  3  min
tills  den  är  mjuk.
LÄGG  purjolöken  i  en  ugnssäker  form
och  lägg  fisken  ovanpå .
GRÄDDA  i  ugn  ca  25  minuter.
Häll  av  eventuell  vätska  som  bildats .
Vispa  grädden  .
Tillsätt  chilisås,  potatismjöl  och  dill.
BRED  blandningen  över  fisken .
Låt  grädda  ytterligare  15  minuter .

SERVERA  med  pressad  potatis,  en  grönsallad
och  vattenmelonkulor.
SMAKLIG  MÅLTID .

LYCKA  TILL !