tisdag 28 februari 2017
ROTFRUKTS-KAKA MED KIKÄRTSKRÄM. 4 PORT.
HEJSAN !
Rotfrukter är bra i pris och sätter både färg och smak på maten.
Den här är GÖRGO' . GLUTENFRI.
HÄR ÄR RECEPTET :
700-800 g rotfrukter, potatis, gärna morötter för färgens skull,
palsternacka, kålrot och selleri.
1 gul lök,
2 ägg,
1 dl mjölk,
timjan,
salt,
svartpeppar,
250 g kokta kikärter, (1 burk)
1-2 msk pesto,
1 msk olja,
salt,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER.
Skala rotfrukterna och skär dem i tunna skivor.
Skala och skär lök i skivor.
Rör ihop ägg, mjölk och kryddor.
Täck en brödform eller springform med bakplåtspapper.
LÄGG ner rotfrukterna, packa tätt, tryck gärna till dem
med handen .
Häll på äggsmeten . BAKA i ugn ca 1 timme.
MIXA kikärter med pesto.
Rör ut med olja.
Smaka av med salt.
SERVERA rotfruktskakan ljummen eller varm
tillsammans med kikärtskrämen .
SMAKLIG MÅLTID !
LYCKA TILL !
ÖRTMARINERAD OXFILE , 4 PERS.
HEJSAN !
Jag vet att vi inte ska äta rött kött, men hur ofta gör vi det ?
Någon gång, vid speciella tillfällen, jämna år eller så.
Härlig färg och smak får filen om Du låter den vila några
timmar inbäddad i färska örtkryddor.
Bjud kokt fänkål och pasta blandad med krasse och tomat till .
HÄR ÄR RECEPTET :
600 g OXFILE ,
salt och peppar,
2 dl finhackade färska örter, t ex timjan,
persilja, oregano, basilika
TILLBEHÖR :
2 små stånd fänkål
pasta, krasse och tomat.
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader.
Putsa OXFILEN och gnid in den med salt och peppar.
Klappa in kryddörterna runt filen .
Låt vila i kylen minst 4 timmar, GÄRNA ÖVER NATTEN,
så den får riktigt god smak av örterna.
TA fram FILE'N 15 minuter innan Du ska laga till den .
Lägg den på ugnsfast fat och ställ in mitt i ugnen ca 30 min,
vänd den 2 gånger så den får färg runtom.
SKÄR fänkålen på längden i 1 cm tjocka skivor och förväll
i lättsaltat vatten .
Koka pasta enligt anvisningar på förpackningen .
SKÄR UPP FILE'N i skivor och lägg på serveringsfat.
SMAKLIG MÅLTID !
Lägg den på ugnsfast fat och ställ in mitt i ugnen
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)