onsdag 7 december 2011

HASTBAKAT SAFFRANSBRÖD. I LÅNGPANNA.

Hej alla!
Nu är jag igång igen.
Vi provar med detta goda saffransbröd.

7,1/2 dl vetemjöl
2,1/2 dl strösocker
3 3/4 tsk bakpulver
250 g smör
2 pkt saffran
(kan minskas till 1 pkt)
2 små ägg
1 1/2 dl vispgrädde
1/2 dl standardmjölk
2 dl russin

GARNERING OCH PENSLING:
Pärlsocker
generöst med flisad mandel
uppvispat ägg
FORM:
liten långpanna eller
stor stekpanna

Så här gör DU:
Blanda mjöl,socker och bakpulver
och finfördela smöret med finger-
topparna i blandningen.
Ljumma mjölken,blanda ned saffranet,
vispa ned äggen och tillsätt
vispgrädden.
Rör ihop mjöl-och gräddblandningen
till en slät smet,helst med elvisp.
Blanda ned russinen och slå smeten
i en välsmord panna.
Bred ut den jämt med varm pannkaksspade.
Pensla med ägg,strö på pärlsocker och
mandelflis.
GRÄDDA i 225-250 graders ugn längst ned
15-20 minuter.
Skulle kakan se ut att få för mycket färg
täck med bakplåtspapper efter halva tiden.
Låt den inte stå inne för länge utan gärna
ha kvar en viss fuktighet när den tas ut,
då är den mycket hällbar i plastpåse.
Skärs i fyrkantiga bitar vid servering.

LYCKA TILL!