HEJSAN !
PANCETTA är en sorts lättrökt sidfläsk som
används mycket i Italien .
Detta recept ger en härligt rökig smak till
kycklingen
Det kan ersättas med bacon .
HÄR ÄR RECEPTET :
140 g rökt pancetta
alt. bacon i skivor
4 kycklingfile'er
12 färska salviablad
2 kryddmått nymalen svartpeppar
1 msk olivolja
4 små kvistar körsbärstomater
SÅ HÄR GÖR DU :
1) SÄTT ugnen på 175 grader .
2) PLACERA 1/4 av pancettan på rad på en skärbräda
så att skivorna överlappar varandra längs långsidorna .
Lägg ett kycklingbröst år motsatt håll, tvärs över
pancettaskivorna
Toppa med 3 salviablad och lite nymalen svartpeppar .
Rulla in kycklingen i pancettan .
Gör ytterligare 3 likadana rullar .
3) STEK rullarna i oljan tills pancettan är gyllene och
krispig .
4) UGNSSTEK rullarna färdiga i en ugnssäker form
ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 68 grader.
5) STEK tomaterna genomvarma i skyn som finns kvar
i stekpannan .( låt kvistarna stekas med )
SERVERA tomaterna med pancettarullarna .
Om Du vill kan Du göra rätten matigare med en
enkel potatissallad , smaksatt med senapsvinägrett,
persilja och gräslök .
Somrigt gott !
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !