torsdag 5 mars 2020
KNAPRIGA COOKIES 50 ST.
HEJSAN !
SMAKA ....mmm ! Lättbakad !
HÄR ÄR RECEPTET :
200 g matfett
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
150 g mörk choklad
1 1/2 dl sötmandel
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR matfett och socker poröst .
Tillsätt äggen ett i taget, under
omrörning .
HACKA choklad och mandel grovt .
Blanda choklad, mandel, mjöl och
bakpulver och rör ner i smeten .
RULLA små bollar av degen och lägg
dem glest på bakpappersklädd plåt .
GRÄDDA i 200 grader , ca 10 minuter .
När de har svalnat - ett glas kall mjölk till !
mmm...LYCKA TILL !
FARMORS, UNDERBARA NÖTKAKOR , CA 20 ST
HEJSAN !
Dessa kakor får bara bjudas vid festliga tillfällen !
mmm... himla goda .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 1/4 dl socker
1 ägg
100 g malda nötter - hasselnötter
1 msk smält smör
20 nötter.
SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR ihop socker och ägg och tillsätt
malda nötter och smör .
KLICKA ut smeten på bakplåtspapper.
GARNERA varje kaka med en hel nöt .
GRÄDDA i 200 grader i 6 - 7 minuter.
LYCKA TILL !
MANGOMANI, 2 SHOTS.
HESAN !
Namnet säger sig själv !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 mango
1/2 citron
5 isbitar - isande kallt
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA mangon och skär i bitar .
Pressa citronen .
Mixa mango, citron och is i mixern .
(känner sig som en NY människa inuti kroppen)
NJUUT !
TROPIC SMASH , CA 6 DL
HEJSAN !
Så var det dags för en underbart god
frukt drink .
1 mango
1 ananas
100 g physalis eller
2 SHARON frukter
1 dl iskallt vatten
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA mangon och ananasen och skär
i stora bitar .
TA ur PHYSALISEN ur skalet .
KÖR allt genom centrifugen och
avsluta med vattnet .
DRICK och NJUT !
KASSLER MED PEPPARROTSSÅS , 4 PORT.
HEJSAN !
Kasslerns rökta, lite salta smak passar fint
till det fräscha stinget pepparroten har .
Med potatis i samma kastrull blir det en
go gryta .
HÄR ÄR RECEPTET :
600 g kokt potatis
400 g kassler
1 1/2 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
1 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
2 msk redning för ljus sås
2 msk riven pepparrot
salt, peppar
200 g sockerärter
TILLBEHÖR :
3 tomater
2 salladslökar
2 msk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
salt, peppar
GARNERING :
hackad persilja
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR potatisen i mindre bitar .
Tärna kasslern.
BLANDA grädde, mjölk och vatten
i en kastrull .
Smula ner buljongtärningen och låt
koka upp .
Blanda ner redning och pepparrot .
Smaka av med salt och peppar .
GE sockerärterna ett snabbt
uppkok i lättsaltat vatten .
Låt dem rinna av . Vänd ner potatis,
kassler och sockerärter i såsen och låt
allt bli varmt . Garnera med persilja.
SKÖLJ och skiva tomaterna .
Strimla salladslökarna. Blanda .
Rör samman olja och vinäger .
Smaka av med salt och peppar .
Vänd ner dressingen i salladen .
SMAKLIG MÅLTID !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)