torsdag 5 mars 2020

KNAPRIGA COOKIES 50 ST.




                           HEJSAN !

SMAKA ....mmm !  Lättbakad !


HÄR ÄR RECEPTET :
200 g matfett
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
150 g mörk choklad
1 1/2 dl sötmandel
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR matfett och socker poröst .
Tillsätt äggen ett  i taget, under
omrörning .
HACKA  choklad  och  mandel  grovt .
Blanda choklad, mandel, mjöl och
bakpulver och rör ner i smeten .
RULLA små bollar av degen och lägg
dem glest på bakpappersklädd plåt .
GRÄDDA  i 200 grader , ca 10 minuter .
När de har svalnat - ett glas kall mjölk till !

mmm...LYCKA  TILL !


FARMORS, UNDERBARA NÖTKAKOR , CA 20 ST




                                   HEJSAN !

Dessa kakor får bara bjudas vid festliga tillfällen !

mmm... himla goda  .

HÄR ÄR RECEPTET :
1 1/4 dl socker
1 ägg
100 g malda nötter - hasselnötter
1 msk smält smör
20 nötter.

SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR ihop socker och ägg och tillsätt
malda nötter och smör .
KLICKA ut smeten på bakplåtspapper.
GARNERA varje kaka med en hel nöt .
GRÄDDA  i 200 grader i 6 - 7 minuter.

LYCKA TILL !

MANGOMANI, 2 SHOTS.



                     HESAN !

Namnet säger sig själv !

HÄR ÄR RECEPTET :
1 mango
1/2 citron
5 isbitar - isande kallt

SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA mangon och skär i bitar .
Pressa citronen .
Mixa mango, citron och is i mixern .
(känner sig som en NY människa inuti kroppen)
           
NJUUT !

TROPIC SMASH , CA 6 DL




                             HEJSAN !

 Så var det dags för en underbart god
frukt drink .

1 mango
1 ananas
100 g physalis eller
2 SHARON frukter
1 dl iskallt vatten

SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA mangon och ananasen och skär
i stora bitar .
TA ur PHYSALISEN  ur skalet .
KÖR  allt  genom centrifugen  och
avsluta med vattnet .

DRICK och NJUT !

KASSLER MED PEPPARROTSSÅS , 4 PORT.




                         HEJSAN !

Kasslerns rökta,  lite salta smak passar fint
till det fräscha  stinget pepparroten har .
Med potatis i samma kastrull blir det en
go gryta .

HÄR ÄR RECEPTET :
600 g kokt potatis
400 g kassler
1 1/2 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
1 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
2 msk redning för ljus sås
2 msk riven  pepparrot
salt, peppar
200 g sockerärter
TILLBEHÖR :
3 tomater
2 salladslökar
2 msk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
salt, peppar
GARNERING :
hackad persilja

SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR potatisen i mindre bitar . 
Tärna kasslern.
BLANDA grädde, mjölk och vatten
i en kastrull .
Smula ner buljongtärningen och låt
koka upp .
Blanda ner redning och pepparrot .
Smaka av med salt och peppar .
GE sockerärterna  ett snabbt
uppkok i lättsaltat vatten .
Låt dem rinna av .  Vänd ner potatis,
kassler och sockerärter i såsen och låt
allt bli varmt .  Garnera med  persilja.
SKÖLJ och skiva tomaterna .
Strimla salladslökarna.  Blanda .
Rör samman olja och vinäger .
Smaka av med salt och peppar .
Vänd ner dressingen i salladen .

SMAKLIG MÅLTID !