måndag 6 juli 2020

ROTFRUKTER MED KIKÄRTER , 4 PORT .




                   HEJSAN !

DET här serveras med en fräsch apelsindressing .

HÄR ÄR RECEPTET :
500 g grönsaker
och rotfrukter
t ex rödlök, morötter, palsternacka, paprika
2 tsk rapsolja
1 vitlöksklyfta, skivad
2 tsk FLING- salt
1 krm svartpeppar, nymald
2 tsk färsk rosmarin, hackad
1 dl kikärter, kokta
APELSINDRESSING:
1 dl mini-fraiche
1 tsk apelsinskal, rivet
1 tsk flytande honung
1 krm salt
UGN : 200 GRADER .

SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA ihop dressingen och ställ
den kallt till serveringen .
SKALA lök, morötter och palsternacka.
Kärna ur paprikan .
Skär alla grönsaker i bitar och lägg på
bakplåtspapper i en långpanna .
Tillsätt vitlök och rosmarin .
SALTA och peppra grönsakerna .
Blanda runt .
Stek i mitten av ugnen  ca 30 minuter.
Tillsätt kikärterna de sista 5 minuterna.
SERVERA med dressingen .
Ett par tunna skivor av rökt skinka eller
kalkonbröst är också gott till .

SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !

BAKA SMÅ SNABBA RÅGBRÖD, 4 ST .




                                      HEJSAN !


HÄR kommer ett recept ,  med  härliga  bröd som
Du bakar på "nolltid" .  - ingen jäst !

HÄR ÄR RECEPTET :
2 dl grovt rågmjöl
2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1/2 tsk salt
2 msk farinsocker
2 msk solrosfrön
3 dl gräddfil
extra mjöl till utbakningen .
UGN :200 GRADER

SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA samman rågmjöl med vetemjöl,
bakpulver, salt, farinsocker och solrosfrön .
Tillsätt gräddfilen och arbeta raskt ihop allt
till en deg .
LÄGG lite vetemjöl på bakbordet och stjälp
upp degen .
Dela degen i 4 bitar och forma till ovala "bröd-
bullar".   Rulla dem i mjölet .
LÄGG bullarna  på bakpappersklädd plåt.
Gör några skåror i varje bulle .
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills
bullarna har fin färg och känns torra .
LÅT bullarna kallna på galler under bakduk .

Kanske inte så vackra, men himla goda !

LYCKA TILL !