tisdag 25 mars 2008

Stor och god Sockerkaka utan ägg.

blanda 5dl.vetemjöl,
2,5dl socker,2tsk bakpulver
och finfördela 50g smör däri.
Tillsätt 2,5dl mjölk ,samt lite citron
eller bittermandelolja.
Häll smeten i en stor smord
o bröad form.
Grädda i 200grader tills kakan känns torr.

TOBIAS, Havrepaj med Äpplen.4-6port.

6-7 äpplen
kanel
100g marg.el.smör
1 dl strösocker
3dl havregryn

Gör så här:
Skala och skär äpplena i klyftor.
Lägg dem i en smord form .(pajform)
och strö kanel över.
Blanda ihop smör ,socker och havregryn
rör ihop och bred smeten över äpplena .
Grädda i 200 graderi ca 20min.
Servera med vispad grädde.
muums!

HÅKANS, Snöbollar.

2ägg
3/4 dl strösocker
2 msk. smör
2tsk vaniljsocker
5 dl. vetemjöl
3 tsk. bakpulver
1 nypa salt
1,5dl mjölk
kokosfett.

Gör så här :

Vispa ägg och socker.
Smält smöret.
Blanda ihop alla ingredienser.
Hetta upp kokosfettet.
Lägg i ca 1tsk av smeten i kokosfettet ,
till varje boll.
Koka bollarna ljusgula .
Tag upp dem och låt rinna av på hushållspapper.
Sikta florsocker över.

använd en pastaslev när Du ska ta upp dem
ur fettet.

MAUDS, goda Krabblåda. 3-4 port.

1burk krabba
3tomater
3ägg
3dl matlagningsgrädde
2-3 buntar dill
salt o peppar.

Sätt ugnen på 225 grader.

Lägg dill i botten på en smord form.
Dela krabban med en gaffel och lägg i formen.
Lägg på tomatskivor, mera dill ,salt o peppar.
Vispa samman ägg och grädde
och häll det över alltsamman.
Grädda i 20-25 min.

Skeppar Gryta. 4port.

600g torskfileer, 2 tomater,
1tsk salt,1krm , svartpeppar,
1/2dl finhackad dill,
2dl vispgrädde eller matlagningsgrädde.

Gör så här:
Tina den djupfrusna fisken något.
Skär den i 3cm tjocka skivor,dela
färska fileer om de är stora.
Skölj tomaterna och skär dem i skivor.
Lägg dem i en låg, vid kastrull.Lägg fisken på tomaterna.
Strö över salt, peppar och dill.Häll på grädden.
Låt alltsammans koka på svag värme
under lock 5-15minuter ( den längre tiden för otinad fisk)
Servera med kokt potatis.

Pasta med Kantarell o Philadelphiasås. 4port.

280g pasta, 5dl kantareller,
en halv chili,1msk margarin
100g philadelphiaost,
1,5dl mellanmjölk
80g färsk spenat.
Salt o peppar.

Gör så här:
Koka pastan.
Om kantarellerna är stora, dela
dem en gång.
Stek kantareller o chili i margarin eller smör,
salta o peppra.
Blanda och koka philadelphiaost,
mjölk,salt o peppar i en kastrull.
Rör ner kantareller och spenat.
Servera såsen med kokt pasta.
GOTT!

Kristinas Bikaka

sätt ugnen på 175 grader, 45minuter

BIKAKA
1 dl honung, 1/2dl socker,125g smör
2ägg, 3,5dl vetemjöl,1tsk bakpulver
2dl russin,o 1tsk kanel.

Rör honung ,socker,smör
tillsätt äggen.
Blanda de övriga ingredienserna,
och häll i äggsmeten o rör om.
Häll allt i en smord o bröad 1-liters form.
Grädda.
.