fredag 11 mars 2022

UGNSBAKAD SEJ MED SPENAT , 4 port, 30 min.

 


                                          HEJSAN !

Här har jag ugnsbakat fisken med god olivolja och citron.

Så himla gott som det blev !


HÄR ÄR RECEPTET :

500 g kokt kall potatis

1 purjolök

2 - 3 msk olivolja

1 påse färsk spenat (ca 70 g)

salt och svartpeppar

1 citron

600 g sej,  i portionsbitar 

2 dl kräm fraiche 


SÅ HÄR GÖR DU :

SÄTT ugnen på 200 grader .

Skala och skär potatisen i skivor .

Dela purjolöken längs med och skölj den ren i kallt vatten .

Skär i tunna skivor .

HETTA upp olivolja i en stekpanna och fräs purjolöken i 

3 minuter tills den mjuknat .

Tillsätt spenat och låt allt bli varmt .

Krydda med lite salt och peppar .

Dela citronen på mitten och pressa över saften från 1/2 citron.

VARVA  kokt potatis med de stekta grönsakerna i en smord form.

Toppa med fiskfile' i portionsbitar och avsluta med några msk av 

de stekta grönsakerna .

Ringla över 1 msk olivolja och krydda fisken med lite salt .

BAKA i mitten av ugnen i ca 15 min tills fisken är genomstekt .

SERVERA med citron och kräm fraiche smaksatt med lite salt

och peppar  vid sidan av .

SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !

MINIKOCKENS HALLONSMOOTHIE 1 PERSON .

 


                                         HEJSAN !


HÄR  kan  Du  ge  både kropp och själ 

en riktigt god morgon  !


HÄR ÄR RECEPTET :
1 dl frysta  hallon 

1/2 msk flytande  honung

1 dl  mjölk

1 dl mild  yoghurt vanilj


SÅ HÄR GÖR DU :

MIXA   de  o - tinade  hallonen ,  honung,

yoghurt  och  mjölk  tills  allt  är  blandat .

HÄLL  upp  i  glas  och  toppa  gärna  med  bär .


LYCKA TILL !