HEJSAN !
Här har jag ugnsbakat fisken med god olivolja och citron.
Så himla gott som det blev !
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g kokt kall potatis
1 purjolök
2 - 3 msk olivolja
1 påse färsk spenat (ca 70 g)
salt och svartpeppar
1 citron
600 g sej, i portionsbitar
2 dl kräm fraiche
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .
Skala och skär potatisen i skivor .
Dela purjolöken längs med och skölj den ren i kallt vatten .
Skär i tunna skivor .
HETTA upp olivolja i en stekpanna och fräs purjolöken i
3 minuter tills den mjuknat .
Tillsätt spenat och låt allt bli varmt .
Krydda med lite salt och peppar .
Dela citronen på mitten och pressa över saften från 1/2 citron.
VARVA kokt potatis med de stekta grönsakerna i en smord form.
Toppa med fiskfile' i portionsbitar och avsluta med några msk av
de stekta grönsakerna .
Ringla över 1 msk olivolja och krydda fisken med lite salt .
BAKA i mitten av ugnen i ca 15 min tills fisken är genomstekt .
SERVERA med citron och kräm fraiche smaksatt med lite salt
och peppar vid sidan av .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !